Zdravje > Intima
669 ogledov

Strokovnjaki svetujejo: Ženske bi morale hliniti orgazem

Cilj naj bo užitek in ne orgazem. Če pri tem ne boste uspešni, pa še vedno lahko Žurnal24 main
Hlinjenje orgazma ni nujno slaba stvar, vendar tehnika ni primerna za vse.

Najnovejše raziskave kažejo, da kar osemdeset odstotkov žensk hlini orgazem, najbolj zanimivo pri vsem tem pa je, da to ni nujno tako slabo.

V študiji, objavljeni v "The Journal of Sexual" navajajo tri glavne razloge, zakaj ženske hlinijo orgazem.

V prvi vrsti ženske to počnejo zato, ker si ne želijo prizadeti moškega, s katerim spijo, piše v raziskavi.

Drugi razlog sta strah in nezaupanje oziroma prevelik pritisk, da mora biti seks pozitivna in ne negativna izkušnja.

Igraj, dokler ne doživiš vrhunca

Tretji razlog je precej presenetljiv. Večina žensk se pretvarja, da bi se še bolj vzburile, v smislu, igraj, dokler ne doživiš vrhunca. Omenjena teorija velja na predpostavki, če se za nekaj zelo potrudiš, se bo to na koncu res zgodilo.

Gre za tehniko, ki se je poslužujejo psihologi pri zdravljenju depresivnih ljudi. Smeh spodbuja hormone, zaradi katerih se počutimo srečnejši. Po besedah priznane britanske strokovnjakinje Tracey Cox, si s tehniko "s hlinjenjem orgazma do vrhunca" pomagajo mnoge ženske, nekatere med njimi so se le tako "naučile" pravega vrhunca in to šele v času klimakterija.

seks, par, erotika, orgazem | Avtor: Shutterstock Shutterstock
 

Omenjene ženske, ki so sodelovali v raziskavi, so povedale, da v tem primeru tudi njihov partner postane še bolj razburjen, kar samo pomaga.  Hitro dihanje, vzdihovanje, močno gibanje z boki, vse je še kako dobrodošlo in to pri obeh. 

Igranje orgazma je torej koristno, čeprav to ne velja za vse. Kot opozarja Coxova, metode nikakor ne priporoča na začetku veze, ko se partnerja še ne poznata in ne začutita drug drugega. Partner namreč ne bo prepoznal znakov, ki mu jih pošilja ženska oziroma njeno telo in ji zato ne bo mogel slediti. Seveda je pomembna tudi komunikacija, kot pogoj za uspešno in srečno zvezo seksulanih parnerjev.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.