Zdravje > Intima
70 ogledov

Strokovnjaki za seks o svojih trikih

seks Shutterstock
Se je v vašo spalnico naselila rutina? Bi jo radi pregnali? Predstavljamo vam nekaj nasvetov vodilnih strokovnjakov za seks.

Povejte ji, da je lepa in da vam je všeč njen okus. Dokazano je, da so ženske, ki so zadovoljne z videzom svojih genitalij, bolj odprte za različne spolne aktivnosti. To trdi  dr. Debra Lynne Herbenick s Kinseyjevega inštituta v Indiani. Herbenickova tudi pravi, da ženske, ki so v postelji sproščene, pogosteje dosežejo orgazem. "Moški naj bo med oralnim samozadovoljevanjem ženske poln navdušenja. Pove naj ji, da je lepa in da mu je njen okus všeč.“

Uporabite ušesa. Dr. Helen Fisher z univerze Rutgers pravi, da je edina razlika med žigolom in "navadnim“ moškim ta, da žigolo ženske posluša. Fisherjeva moškim zato svetuje, naj se s svojimi ljubimkami o njenih željah v spalnici pogovorijo.

Dotaknite se je povsod (z oljem). Čutni dotiki sproščajo močan spolni hormon oksitocin, ki v ženskem telesu povečuje raven testosterona in podžge njen libido. "Občutek olja na koži bo vzburil tako njo kot tudi vas,“ razlaga Carol Cassell, nekdanja predsednica združenja za znanstvene študije o spolnosti.

Seks kuhinja. "Arginin je osnova viagre, zato bi moški morali uživati hrano, ki to snov vsebujejo, kot so na primer ribe in ostrige. Vse, kar koristi zgornjemu delu vašega telesa, koristi tudi spodnjemu delu: zelenice, fižol, beljakovine, hrana z malo maščobami, sadje in zelenjava živih barv z veliko antioksidanti,“ pravi dr. Lynn Edlen-Nezin, soavtorica knjige Odlična hrana, odličen seks (Great Food, Great Sex)

Krpice odvrzite počasi. "Pogled na golo fotografijo bo povzročil hitro in močno sproščanje dopamina in morda tudi oksitocina. Učinek bo kratkotrajen. Naj malo potrpi. V podaljševanju nevrološkega orgazma bo uživala,“ razlaga Andrea Kuszewski, vedenjska terapevtka in svetovalka iz Bostona.

Stuširajte se. "Dokler ne potrdijo obstoja feromona, zaradi katerega se vam ne bi bilo mogoče upreti, se le dobro umijte,“ meni dr. Tristram Wyatt z univerze v Oxfordu.

Poskrbite za pravo vzdušje. Ženske se bodo vzburile, ko se bo izklopil del možganov, ki je povezan s stresom in strahovi, kažejo nizozemske nevrološke študije. "Nesproščene ženske v seksu ne uživajo. Zato zatemnite sobo in se pogovorite o svojih fantazijah. Raziskave so pokazale, da objem, daljši od 30 sekund, v ženskah poveča raven oksitocina in tudi pričakovanje seksa,“ pravi dr. Ian Kerner, avtor knjige She Comes First: the Thinking Man's Guide to Pleasuring a Woman.

Položaj "obrnjena jahačica". "Ugotovite, kateri položaj je zanjo najbolj stimulativen. Ponavadi je to položaj "obrnjena jahačica“, v katerem ona sedi na moškem in mu kaže hrbet. Penis bo namreč v tem položaju drgnil ob prednjo steno vagine in božal njeno točko G,“  razlaga Beverly Whipple, profesorica na univerzi Rutgers o soavtorica Študije orgazma.

Stran s skrbmi. "Če vas bo ves čas skrbelo, ali vam bo uspelo, vam zagotovo ne bo. Penetraciji se za en mesec odpovejte. Preizkusite vse, le tega ne. Ko moške preneha skrbeti, jim ponavadi uspe. Stres škodi libidu,“ meni Emily Wentzell, profesorica na univerzi v Iowi.

Oplodite jo. "Če vaša partnerka poskuša zanositi, takoj po ejakulaciji prenehajte s penetracijo. Penis je narava namreč oblikovala tako, da deluje kot naprava, ki z vagine poskušal odstranite spermo konkurence. Če boste po orgazmu s penetracijo nadaljevali, boste zato zmanjšali svoje možnosti za reprodukcijo,“ meni Jesse Bering z univerze v Belfastu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.