Zdravje > Intima
33 ogledov

Študija pokazala, kakšne ženske so jim v resnici všeč

ženska seksi postelja Shutterstock
Izbirajo na osnovi razpoloženja in situacije.

Raziskava na škotski Univerzi St. Andrews je pokazala, da stres še kako vpliva na naše dojemanje in to že hitro, samo po nekaj dneh. No, vsaj pri moških je bilo tako. V raziskavi so sodelovali moški pri dvajsetih, ki so morali tri dni vsak dan izbrati oziroma pokazati na fotografijo ženske, ki se jim je zdela najbolj privačna. 

Sicer so udeleženci v času raziskave živeli v vojaškem kampu, pod strogim vojaškim režimom in napornimi treningi, kar je zanje pomenilo stres oziroma psihični in fizični napor. 

Tisti, manj utrujeni, z manj napornimi treningi, skratka, tisti, ki so bili v tem času bolj sproščeni, so izbirali bolj suhe in na videz nežnejše ženske.

Izbirajo na osnovi razpoloženja in situacije 

Fizično in psihično izčrpanim moškim so bile že po treh dneh bolj privlačne močnejše ženske: "Ob močnejši ženski moški dobi občutek, da bo lažje premagal bolezen ter se bolje znašel v primeru pomanjkanja hrane. Vse to kaže, da je privlačnost odvisna od okolja in razmer, v katerih smo se znašli,"  je za znanstveno publikacijo Etnology, ki jo povzema britanski BBC, pojasnila antropologinja Carlota Batres in dodala, da se vitkost v glavnem povezuje z boleznijo.

Prejšnje raziskave so pokazale, da moški iz mest, kjer se težje preživi, v glavnem izbirajo težje in večje ženske. 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.