Zdravje > Intima
3182 ogledov

Tako hrana vpliva na vašo spolno privlačnost

profimedia
Strokovnjake je zanimalo, kako hrana vpliva na spolno privlačnost.

Ženske imajo raje vonj moških, ki jedo veliko sadja in zelenjava, kot tistih, ki na svoj jedilnik redno uvrščajo hrano, bogato z ogljikovimi hidrati, kot so na primer testenine in kruh. To je pokazala raziskava Univerze Macquarie v Avstraliji.

Da bi ugotovili, kako prehrana vpliva na spolno privlačnost, so vzeli vzorce znoja moških z različnimi prehranjevalnimi navadami in prosili ženske, naj ocenijo njihov vonj. Raziskovalci so z napravo spektrofotometer, ki meri količino karotenoidov na koži, ugotavljali tudi, koliko sadja oziroma zelenjave so zaužili posamezniki.

Moški in ženska | Avtor: Profimedias Profimedias

Ženske so pri ocenjevanju znoja moških prosili, naj povedo, kako všeč jim je vonj znoja ter kako saden oziroma cveten vonj imajo.

Vegetarijanci privlačnejši?

Moški, katerih spektrofotometrični test je pokazal, da so zaužili več sadja in zelenjave, so imeli po mnenju žensk bolj prijeten vonj, ki so ga ženske opisale tudi kot bolj cvetličnega in sadnega. Na drugi strani pa so uživanje ogljikovih hidratov povezale z močnejšim in manj prijetnim vonjem, je poročal portal Medicaldaily.

Raziskovalci so ob tem opozorili, da človeški znoj sam po sebi nima neprijetnega vonja in da je ta posledica razgradnje in prisotnosti bakterij.

Raziskava ni posvetila veliko pozornosti povezavi med uživanjem mesa in telesnim vonjem. Ženske so opisale vonj znoja mesojedcev kot močnejšega, a pri tem niso opredelile, ali jo to dobro ali slabo.

 

Komentarjev 1
  • perhan63 21:54 26.avgust 2017.

    g.z.... svaka čast, za tale copy-paste članek je bil potreben čas in štiri leta faksa..najman..