Zdravje > Intima
29359 ogledov

Teorija: strategija ohranjanja partnerja

Oralno
Večina moških ima med vsemi stvarmi v življenju najraje prav takšen seks ...

V spletni raziskavi je sodelovalo okoli 4.000 moških, večina pa je imela med vsemi stvarmi v življenju najraje prav oralni seks. Pri teh jih je veliko poudarilo, da so srečni, ko ga prejemajo in ko ga dajejo.

In zakaj številni moški tako radi zadovoljijo svojo žensko? Raziskava objavljena v Evolutionary Psychology med heteroseksualnimi moškimi je ugotovila, da mnogi moški to počnejo zato, da jih njihova partnerka ne bi varala. Tej teoriji so strokovnjaki nadeli ime – strategija ohranjanja partnerja. Številni moški so namreč menili, da zmanjšajo možnost varanja, če bodo svojo partnerico tudi oralno zadovoljili.

Raziskava na University of the Pacific pa ugotavlja, da so mlada dekleta le redko oralno zadovoljena. Raziskavo so naredili med mladimi med 16. in 18. letom, toliko stari fantje pa so zadovoljevanje ženske pogosto opisali kot neokusno ali kot nekaj velikega in zakompliciranega.  

Oralni seks je sicer visoko cenjen v vseh anketah, v katerih se ženske sprašuje o najboljših načinih za dosego svojega vrhunca. Oralni seks namreč številne ženske pripelje do večjih užitkov in večje potešitve kot sama penetracija brez stimulacije klitorisa. 

Klitoris 3D Zanimivo Zdravje Tega o klitorisu (morda) niste vedeli

Ko ženska pogoltne spermo

Tudi mnoge ženske rade oralno zadovoljijo svojo boljšo polovico in strokovnjaki menijo, da ima oralni seks povezavo tudi s samo nosečnostjo. Po teoriji, ki so jo opisali v Journal of Reproductive Immunology, bo imela ženska z moškim, ki ga je oralno zadovoljevala, manj težav pri zanositvi.

Ko ženska zaužije spermo, naj bi se po tej teoriji njeno telo začelo privajati na njegovo DNK. Če bo par nato želel spočeti skupaj otroka, bosta imela zato več možnosti, saj sperma ženskemu telesu ne bo več tuja.

Čeprav gre le za možne teorije, takšne ugotovitve podpirajo tudi nekatere prejšnje raziskave profesorja Gustaffa Dekkerja z Univerze v Adelaidi.  

seks, orgazem Zdravje Kako najdemo slovito točko G

anja.scuka@zurnal24.si