Zdravje > Intima
323 ogledov

To je recept za dolgo in srečno življenje

Ljubezen Profimedias
Skrivnost je v ljubečem partnerskem odnosu.

Želite dobro spati? Recept je sreča v zakonu, kjer se partnerja počutita cenjena, spoštovana in varna, ugotavlja raziskava strokovnjakov z Middle East Tehnical University iz Turčije, ki so jo naredili v sodelovanju z univerzami Bilkent, Cornell, Wayne in Penn State iz ZDA. Raziskava je bila objavljena v reviji Social Personality and Psychological Science.

Nosili so tudi uro

Ljubezen | Avtor: Profimedias Profimedias
Znanstveniki so analizirali podatke 350 ameriških parov med 30 in 80 letom. Udeležence so prosili, naj opišejo svoje spanje, kako dobro spijo, ali se ponoči zbujajo in ali potrebujejo uspavalne tabletke. Nekateri pari so v nočnem času nosili celo uro, ki je spremljala njihovo gibanje in je zagotovila res objektivne podatke.

Upoštevali so tudi druge dejavnike, kot so denimo anksioznost in druge zdravstvene težave.

Z analizo vseh pridobljenih podatkov so ugotovili, da so tisti z bolj ljubečim partnerjem, ob katerem so se počutili dobro, spali bolje.  “V celoti gledano raziskava kaže na to, da je za dolgo, srečno in zdravo življenje pomembno, da imamo odzivnega in ljubečega partnerja,” je zaključil avtor raziskave Emre Selcuk.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.