Zdravje > Intima
35 ogledov

To lahko reši vaše razmerje

prepir Shutterstock
Najpogostejši nasvet, ki ga terapevtka za partnerske odnose deli s pari v težavah v odnosu, je, naj se aktivno poslušajo.

Aktivno poslušanje je ključni del vsakega uspešnega razmerja,pravi Rachel Sussman, ameriška terapevtka, ki pomaga parom s težavami v odnosu. Ob tem izpostavlja, da ko komunikacija postane burna, na primer takrat, ko vsak poskuša preglasiti drugega, nihče ne zmaga.  

"Vaša fantazija je, da bi vas partner poznal bolje kot kdorkoli drug. Torej, ko vas partner ne razume, ko se ne strinja z vami ali vas izpodbija, je to lahko zelo strašljiva in osamljena izkušnja," je za Bussines Insider dejala Sussmanova.

Tako se komunikacija zapre 

Sussmanov pravi, da je dobro, da si vzamemo nekaj prostora in počakamo, da zadeve sprocesiramo predem o njih govorimo. Ko se pari obkladajo z brezkončnimi tokovi besed ne da bi se pri tem ustavili in zavedli, se lahko komunikacija zapre, pravi terapevtka. Če pa pogovor umirimo in ostanemo odprti za odgovore in postavljamo premišljena vprašanja, lahko ugotovimo, kaj se dogaja v resnici. 

"Ljudje se nagibajo h govorjenju drug čez drugega in težijo k temu, da bi bili slišani. Ampak hudič se skriva v podrobnostih," je dodala Sussmanova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.