Magazin > Odnosi in prosti čas
272 ogledov

Vedno več mladih ima težave v postelji

varanje moški Profimedias
Vedno več moških, starih med 20 in 30 let, ima težave z erekcijo in zaspanim libidom. Kriva naj bi bila vzgoja ...

Eksperti za spolnost opozarjajo na krizo moškosti. Še zlasti mladi moški, ki bi morali na vrhuncu svoje spolne moči, so v spalnici brezvoljni, težave pa imajo tudi z erekcijo. Razlog za njihove težave: preveč so prijazni.

"Moški so se naučili, da se je treba med uriniranjem usesti, naučili so se biti uvidevni, občutljivi in vedno pripravljeni na pogovor. Obenem pa je zaradi tega začela trpeti njihova vloga zapeljivca,“ pravi seksologinja Esther Elisabeth Schütz. Težava je vzgoji moških, ki so sedaj preveč prijazni, v spalnici pa ravno zato za nobeno rabo več. "Moški si mora žensko prisvojiti in imeti željo po penetraciji. To je povezano z njihovo samozavestjo. Vedno več pa je moških, ki tega niso sposobni storiti, ker so preveč prijazni. Bojijo se, da bi ženski med penetracijo povzročili bolečino oziroma da bi prestopili mejo,“ pa meni strokovnjak Martin Bachmann

Njihova nesigurnost in večna zaskrbljenost pa lahko pripeljeta do težav z erekcijo. Terapevtka Gabriela Kirschbaum moški s tovrstnimi težavami svetuje, naj si čim prej poiščejo zdravniško pomoč. "Njihova moškost je ranjena. Težav z erekcijo se sramujejo, kar zadeve še poslabša,“ razlaga  Kirschbaumova, ki tudi meni, da sem morajo moški sprijazniti s svojo vlogo (zapeljivca, op. avt.) in se temu primerno tudi obnašati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.