Zdravje > Intima
106 ogledov

Zadnjica: Večja bolj zdrava in pametnejša

velika zadnjica Profimedias
Ženske z obilnejšo zadnjico bolj zdrave in pametnejše

Znanstveniki s centra za diabetes, endokrinologijo in metabolizem univerze v Oxfordu ter zdravniki bolnišnice Churchill so ugotovili, da so ženske z večjimi zadnjicami inteligentnejše in odpornejše pred kroničnimi boleznimi.

Študija ni nova, nekaj podobnega so raziskovali ameriški strokovnjaki, ki so ugotovili, da ženske s širokimi boki živijo dlje.

Bolj zdrave

Pri ženskah s polnejšo zadnjico je bolj verjetno, da imajo nižjo vrednost holesterola, so v tokratni študiji ugotovili znanstveniki in dodali, da imajo te ženske tudi veliko več hormonov za presnovo sladkorja.

Nevarne maščobne kisline se jim skladiščijo na stegnih in zadnjici, kar pomeni, da imajo manj možnosti za sladkorno in srčno-žilne bolezni.

Imajo pametnejše otroke

Pri teh ženskaj so izmerili tudi več 3 omega maščob, ki so pomembne za razvoj možganov. V raziskavi je sodelovalo 16.000 žensk in med drugim so ugotovili tudi, da so otroci, rojeni materam z večjo zadnjico, intelektualno uspešnejši od otrok, ki so jih rodile matere z manjšo zadnjico. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.