Zdravje > Intima
9427 ogledov

Zato naj moški redno ejakulira

moški, postelja, pornografija Profimedias
Strokovnjaki svetujejo, da moški ejakulira vsaj enaindvajsetkrat na mesec.

Poleg prehranjevalnih navad, telesne aktivnosti in rednih zdravniških pregledov, so najboljša preventiva pred rakom prostate, redni spolni odnosi, je pokazala raziskava, objavljena v znanstveni reviji European Urology. 

"Ugotovili smo, da imajo moški, ki pogosteje ejakulirajo v primerjavi s tistimi, ki to počnejo redkeje, manj možnosti, da bi jim diagnosticirali raka prostate. Te velika raziskava je do sedaj največji dokaz o koristnosti ejakulacije kot preventivi pred pojavom raka prostate," so zapisali avtorji raziskave.

Za tretjino manj možnosti za raka

Ob tem moškim priporočajo, da ejakulirajo vsaj enaindvajsetkrat na mesec, saj so ugotovitve pokazala, da imajo tako moški za tretjino manj možnosti za pojav raka prostate.  

Točnega odgovora, zakaj ima izliv pozitivne učinke, raziskovalci niso ugotovili. Domen vajo pa, da je povezan z izločanjem toksinov iz telesa.

Poleg rednih izlivov pa strokovnjaki opozarjajo še, da je za zmanjševanje tveganja nastanka raka prostate pomembno ohranjati primerno telesno težo, se izogibati mastni in procesirani hrani ter tobaku.

Komentarjev 1
  • ode 19:56 11.julij 2017.

    Tudi ženske moramo/jo redno ejakulirati.