Zdravje
59381 ogledov

Izdelek naj bi bil zdrav, a ima rakotvorne snovi

Nakupovalni voziček Profimedia
Še en odpoklic potencialno nevarnega izdelka.

Proizvajalec BIO PAK Nutracevtika je iz prodaje odpoklical prehransko dopolnilo Ekološka Ashwagandha v kapsulah znamke Carnium Botanicals zaradi povišane vsebnosti pesticida etilen oksid.

Serijska oznaka izdelka je BP-CAR-ASH-003, rok uporabe pa 30. junij 2023. Odtisnjena sta na škatlici in na desnem robu etikete lončka, ki vsebuje 120 kapsul.

Proizvajalec kupcem svetuje, da izdelka ne uživajo in naj ga zavržejo ali vrnejo prodajalcu. V primeru dodatnih vprašanj se lahko kupci nanje obrnejo prek elektronskega naslova info@biopak.si.

Ašvaganda odpoklic | Avtor: STA STA

Rakotvorne lastnosti

Izdelek sam, torej ashwagandha, ki jo imenujejo tudi indijski ginseng in zimska češnja, med drugim prispeva k mentalni in kognitivni aktivnosti, saj v primeru izčrpanosti, utrujenosti in manjši koncentraciji pomaga pri ohranjanju telesnih in duševnih zmogljivosti.

Dotična serija izdelka pa nam lahko povzroči težave zaradi, kot že navedeno, povišane vsebnosti pesticida etilen oksid. 

Etilen oksid ima genotoksične rakotvorne lastnosti, poleg tega lahko vpliva na plodnost ter živčni sistem, zato predstavlja resno tveganje za zdravje ljudi, še posebej v primeru ponavljajoče izpostavljenosti. Večino podatkov o vplivih etilen oksida na zdravje ljudi so doslej pridobili pri ljudeh, ki so bili izpostavljeni preko vdihavanja, saj se etilen oksid uporablja kot biocidno sredstvo. 

Biološka razpoložljivost snovi je po zaužitju manjša kot pri vdihavanju, a podatkov o deležu absorbiranega etilen oksida po zaužitju ni na voljo. 

supermarket trgovina odpoklic Zdravje Nov odpoklic: Če ste kupili ta izdelek, ga lahko vrnete tudi brez računa! Nakupovalni voziček Dopolnilo Zdravje Pozor, spet odpoklic potencialno nevarnega izdelka

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Thomas_Brown 15:20 27.november 2021.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. V prvem mesecu sem prejel 21758 $ in 29467 $ v zadnjem mesecu google pay doma za 3 ure dela na dan. ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

  • ec568744f0d537874fe9d825c81b6f688d633008 13:55 26.november 2021.

    Doma se strogo držimo,da izdelek z oznako BIO ne kupujemo ,ker to ni niti B od BIO