Zdravje
184 ogledov

Če prejmete dve vabili na cepljenje, morate storiti naslednje

covid cepljenje testiranje Profimedia
Zdravstveni dom Ljubljana opozarja, da se lahko v prihodnjih dneh zgodi, da prijavljeni na cepljenje prejmejo dve različni vabili za cepljenje v cepilnem centru na Gospodarskem razstavišču.

Cepilni center ZD Ljubljana od 1. junija za prijave in vabljenje na cepljenje uporablja nacionalni sistem zVEM+Cepljenje in hkrati izvaja cepljenje za vse, ki so se do 31. maja prijavili v bazo zdravstvenega doma Ljubljana. Do popolnega prehoda na sistem zVEM+Cepljenje, ki se bo zaključilo 16. junija, pa lahko zaradi združevanja podatkov dveh baz prihaja do podvojevanja vabil, so danes v sporočilu za javnost opozorili iz zdravstvenega doma Ljubljana.

Do podvojevanja lahko prihaja tudi, če so se osebe prvič cepile drugje. Zdravstveni dom posameznike poziva, naj v primeru, da so prejeli dve vabili na cepljenje, upoštevajo vabilo, ki so ga prejeli s strani ZD Ljubljana. Termin, ki so ga prejeli s strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), pa naj odpovejo s SMS sporočilom.

Prihodnji teden bodo se lahko povsod po Sloveniji cepite brez predhodne prijave. Cepilni centri so prejeli večje količine cepiva, večinoma gre za cepivo AstraZeneca, ki ga je Sloveniji posodila Madžarska. Naročanje na cepljenje je potrebno le za otroke, stare od 12 do 18 let. Kje se lahko že danes in jutri cepite brez naročanja, lahko preberete na tej povezavi. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Gandi123 12:54 12.junij 2021.

    Če prejmete dve vabili na cepljenje, je to organizacija cepljenja po Kacinovem sistemu!🤮

  • Gandi123 12:53 12.junij 2021.

    Če prejmete dve vabili na cepljenje, morate storiti naslednje: obe vreči v smeti!