Zdravje
562 ogledov

Kako dobro izgledati tudi z redkimi lasmi

moški Shutterstock
Za številne moške so lasje zelo pomembni, so častna krona, ki je ključ do njihovega šarma. Redčenje las pa mnogi želijo prikriti na napačne načine.

Priznani stilist Fred Birault opozarja, da nikakor ne poskušajte česati lase čez redkejše predele, saj nihče ne nasede temu triku. Ob vetrovnem dnevu pa je takšna frizura lahko videti precej ponižujoče.

Ob redčenju las se nikoli ne strižite preveč na kratko, saj boste tako le še poudarili redkejše predele. Lase ob sencih pa le postrizite tesno ob glavi, da ne preusmerite pozornosti na predel redkih las na vrhu lasišča.

Ne zgladite las

Ne uporabljajte pene ali želeja, ki zgladita lase, ne bojte se razkuštranega videza. Če že uporabljate žele, stilist svetuje lak za lase z morsko vodo, ki doda teksturo in nežneje oblikuje lase.

Če odgovarja vašemu videzu, je lahko brada zelo dobra ideja, naj pa ne bo predolga. Vaš obraz bo po mnenju Biraulta dodatno definirala največ štiridnevna brada.

Skrivno orožje za tiste, ki se jim lasje redčijo na kroni je po njegovem mnenju barvanje lasišča s keratinom v prahu ali suhim barvnim šamponom. Obljublja osupljive rezultate, volumen las naj bi se podvojil pred vašimi očmi.

Pomembna je preventiva

V času izpadanja las je zelo pomembna preventiva, saj morate process zaustaviti. V ta namen lahko izberete tretma za lase proti izpadanju las AMINEXIL PRO s trojnim delovanjem.

Aminexil pro je posebej zasnovan za boj proti otrdevanju kolagenskega ovoja lasnega mešička, ki povzroča izgubo las, pri čemer okrepi lasna vlakna in spodbudi mikrocirkulacijo, ki ohranja lase zdrave. Z njegovo uporabo bodo lasje tudi bolj močni in debelejši. Učinkovitost tretmaja je bila izmerjena pod nadzorom kliničnih dermatologov, kjer je bilo dokazano 72 odstotkov manjše izpadanje las.* 

Spodbuja ponovno rast las

Med obdobji sezonske  izgube las pa poškodovani in tanki lasje zahtevajo drugačen pristop. To pomeni čim večjo omejitev faze mirovanja mešička in spodbujanje ponovne aktivnosti lasne korenine, za kar lahko izberemo

Dercos Neogenic tretma za ponovno rast las. Tretma vsebuje molekulo Stemoxydine, ki je prva molekula z biomimetičnim delovanjem, ki posnema učinke hipoksičnega okolja, potrebnega za optimalno delovanje matičnih celic lasnega mešička. Ta molekula, skladno z rezultati študije, omogoča povečanje gostote las, ki v povprečju znaša 1.700 novih las v treh mesecih.** 

*Učinkovitost je bila izmerjena pod nadzorom kliničnih dermatologov.
**Klinično testiranje v primerjavi s placebom na 101 osebi - povprečna ocena na lasišču z alopecijo.