Zdravje
1523 ogledov

Kje se lahko cepite ta konec tedna

Cepljenje, covid-19 Epa
V zadnjem tednu se je zanimanje za cepljenje močno povečalo. Cepilni centri bodo tako odprti tudi ta konec tedna.

Cepljenje se je v vseh regijah v zadnjem tednu skoraj podvojilo. Kot je razvidno iz podatkov Sledilnika, v zadnjem obdobju najhitreje narašča število opravljenih cepljenj v pomurski regiji, najpočasneje pa v obalno-kraški regiji. Ministrstvo za zdravje je ob povečanem zanimanju med državljani zdravstvene domove in bolnišnice prosilo, naj cepilne centre odprejo tudi ta konec tedna. 

Številni cepilni centri po državi bodo tako cepili zainteresirane tudi danes in jutri. 

Trebnje - V ZD Trebnje bo cepljenje v soboto potekalo med 8. in 11. uro. Cepili bodo s cepivi Pfizer in Moderna.

Kamnik - V ZD Kamnik bodo danes cepili v zdravstvenem domu med 8. in 12. uro. Mobilne enote bodo med 8.30 in 10.00 v gasilskem domu Špitalič, med 10.30 in 12.00 pa v gasilskem domu Šmartno v Tuhinju. Cepili bodo s cepivom proizvajalca Pfizer.

Ljubljana - V UKC Ljubljana se bo na lokaciji urgence mogoče cepiti v soboto in nedeljo med 9. in 16. uro s prekinitvijo med 12.30 in 13.30. Cepili bodo s cepivi Pfeizer/BioNTech in Janssen (količine slednjega so omejene). ZD Ljubljana bo v soboto in nedeljo v cepilnem centru na Metelkovi 9 omogočil cepljenje s cepivom Pfizer/BioNTech med 8. in 10 ter 11. in 14. uro.

Maribor - Cepilni center v UKC Maribor bo v soboto in nedeljo odprt med 8. in 16. uro. Cepljenje brez naročanja bo potekalo pred stavbo mariborske infekcijske klinike. Vsi zainteresirani lahko izbirajo med cepivom Pfizer/BioNTech in Janssen. 

Celje - V cepilnem centru Celje bo danes od 9. do 12. ure potekalo cepljenje za nenaročene osebe. Cepili bodo s cepivom Pfizer/BioNTech. V nedeljo bo odprto tudi cepilno mesto Splošne bolnišnice Celje, kjer bodo med 9. in 15. uro cepili v glavni avli bolnišnične poliklinike. Cepili bodo s cepivoma Pfizer/BioNTech in Moderna. 

Koper - Cepljenje bo potekalo v cepilnem centru na Dellavalejevi ulici 3. V soboto bodo cepili med 9. in 16. uro in v nedeljo med 9. in 12. uro. Cepili bodo s cepivom Pfizer/BioNTech.

Novo mesto - V ZD Novo mesto bodo v soboto in nedeljo cepili med 8. in 13. uro, v Splošni bolnišnici Novo mesto pa od 13. do 20. ure, so sporočili iz bolnišnice. V zdravstvenem domu bodo cepili s cepivi Pfizer, Moderna in Janssen (do porabe zalog).

Kranj - V kranjski vojašnici se bo danes mogoče cepiti med 9. in 15. uro. Na voljo bodo cepiva Pfizer/BioNTech, Moderna in AstraZeneca.

Tržič - V ZD Tržič bo danes cepljenje potekalo od 8.30 do 12.30 oziroma do porabe zalog cepiva. Na voljo bosta cepivi Pfizer/BioNTech in Janssen. Cepili bodo po vrstnem redu prihoda.

Škofja Loka - V ZD Škofja Loka bodo cepili tako v soboto kot v nedeljo med 9. in 18. uro, in sicer na vhodu pri lekarni. Na voljo bodo cepiva Pfizer, Janssen in AstraZeneca (do porabe zalog). Cepljenje bo potekalo po vrstnem redu prihoda.

Tolmin - ZD Tolmin v soboto in nedeljo organizira cepljenje za občane vseh treh posoških občin. Cepili bodo med 9. in 14. uro v prostorih ZD Tolmin. Cepili bodo s cepivom Pfizer. 

Ajdovščina - Cepili bodo v soboto in nedeljo med 8. in 20. uro v prostorih ZD Ajdovščina. Cepili bodo s cepivom Pfizer/BioNTech.

Idrija - V ZD Idrija bo cepljenje potekalo v soboto med 9. in 12. uro. Cepili bodo s cepivoma Pfizer in AstraZeneca.

Nova Gorica - Cepljenje bo potekalo v prostorih stavbe mestne občine Nova Gorica. V soboto bodo cepili med 14. in 20. uro, v nedeljo pa med 8. in 20. uro. Oba dneva bodo cepili s cepivom Pfizer.

Informacije o tem, po kakšnem urniku delujejo cepilni centri po državi, so na voljo na tej povezavi

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Princess_Thompson 11:50 18.september 2021.

    Prvi mesec sem od tega preprostega spletnega gospodinjskega dela prejel 26391. To delo je na spletu in je delno ali v zaključnem obdobju zelo enostavno, samo sledite navodilom na tem blogu ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

  • paya 09:03 18.september 2021.

    Kaj ko bi enkrat napisal, kam lahko necepljen še gre, oz. kaj se zanj dodatno odpira. S tem forsiranjem cepljenja, boste sprožili spor neslutenih razsežnosti!