Zdravje
64693 ogledov

Komaj dveletni deklici zdravniki niso mogli pomagati

zloraba punčka iStockphoto
Po sprejetju v privatni kliniki se je njeno stanje močno poslabšalo.

V Bosni in Hercegovini pa tudi širše po ostalih državah odmeva primer le dveletne deklice iz mesta Kakanj, ki je po posegu v privatni kliniki v Sarajevu umrla danes zjutraj. 

Sprva so deklico operirali v privatni kliniki v Sarajevu; kot poročajo tamkajšnji mediji, je poseg opravila dr. Nina Jovanović, ki pa nima licence zdravniške zbornice Bosne in Hercegovine. Šlo je za - tako poročajo - rutinski poseg na očesu, ki pa ga deklica ni dobro prestala. Njeno telo je vgrajen tujek zavrnilo, padla je v komo. 

Kot so povedali starši, so jo prepeljali v sarajevski klinični center, kjer so tamkajšnji zdravniki storili vse, da bi jo ohranili pri življenju, vendar zaman. 

Starši so medijem povedali, da so po posegu govorili z anesteziologom, ki je deklico uspaval. Vprašali so ga, kaj se dogaja, kaj je s deklico, odgovoril jim je, da ne ve, da je bilo vse v redu do konca posega. Deklici je nato zastalo srce, dvakrat so jo oživljali. 

Kot je že danes pokazala preiskava policije in tožilstva, aparati bolnišnice, kjer je bil opravljen poseg, niso bili zakonsko verificirani. Preiskava še ni končana, ravno tako ne obdukcija. 

Reševalno vozilo Tragično Svet 3-letniku v bolnišnici več niso mogli pomagati

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.