Zdravje
15969 ogledov

Lidl odpoklical izdelek

kokosova moka odpoklic Lidl Slovenija
V Lidlu Slovenija so v okviru notranjega nadzora odkrili, da izdelek vsebuje sestavino, ki lahko povzroči neželene reakcije.

Lidl Slovenija je iz prodaje odpoklical kokosovo moko Belbake v 200 gramskem pakiranju. Omenjeni izdelek namreč vsebuje konzervans žveplov dioksid, ki ni naveden na deklaraciji izdelka. 

V odpoklic je zajet izključno izdelek z lot številko 34188 in z rokom uporabe 21. november ter v 200 gramskem pakiranju, izdelek pa so prodajali v Lidlovih trgovinah. Ostali izdelki znamke Belbake, ki se prodajajo pri podjetju, pa niso zajeti v odpoklic.

Podjetje zaradi možnih nezaželenih reakcij po zaužitju potrošnike s sulfitno intoleranco opozarja, da odpoklic upoštevajo in izdelka ne zaužijejo. Za osebe brez sulfitne intolerance pa je izdelek popolnoma primeren za uživanje.

Kupci lahko omenjeni izdelek tudi vrnejo v katerokoli izmed Lidlovih trgovin, kjer jim bodo povrnili kupnino tudi brez predložitve računa.

Nedeklariran konzervans so ugotovili v okviru notranjega nadzora, izdelek pa so takoj izločili iz prodaje, so še sporočili iz podjetja. O odpoklicu je bila obveščena tudi uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, ki je na svoji spletni strani objavila obvestilo o odpoklicu.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • Avatar praufo
    praufo 22:08 14.februar 2019.

    kje pa žvepla ni? pivo, vino, sušeno sadje, kis ... itd, itd ... a to je pa u redu? na izdelkih v štacunah piše, da ne vsebujejo konzervansov, kar je verjetno res, ampak ko človek stopi v trgovino, kjer je ...prikaži več konstantno +25 stopinj, pa hrana res mora vsebovat strupe, sicer bi jo dnevno lahko metali na gnoj ... prava hrana je živa in zato hitro pokvarljiva ... to je vse samo biznis, ampak marsikaj smo že pozabili, pa časa ni, da bi skuhali in pojedli živo hrano