Zdravje
439 ogledov

Masaža lasišča spodbuja rast novih las

lasje Profimedias
Ste vedeli, da lahko masaža pomaga pri preprečevanju plešavosti in sodeluje celo pri pospeševanju rasti novih las?

Masaža blagodejno vpliva na počutje. Z masažo lasišča namreč spodbujamo prekrvavitev, s tem pa dovajamo lasišču več kisika in hranilnih snovi. Najbolj je priporočljiva za tiste, ki imajo suhe lase in lasišče, ter za tiste, ki jim izpadajo lasje.

Nekoliko manj priporočljiva je za osebe z mastnim lasiščem, saj bodo lasje po masaži še bolj mastni. Najbolje bo, če si glavo zmasiramo tiste dneve, ko si nameravamo umiti glavo. Lahko si jo masirate tudi med samim umivanjem.

Kako masirati lasišče?

Masažo si privoščite dvakrat tedensko, traja pa naj nekje okoli 12 do 15 minut. Kot pri večini ostalih masaž, moramo najprej ogreti predel, ki ga masiramo. To storimo tako, da lasišče le nežno božamo, pritisk pa postopoma povečujemo.

Med samo masažo ne izvajamo premočnega pritiska, lasišča pa nikoli ne drgnemo. S prsti delamo majhne gibe, kot bi želeli v lasišče nekaj vtreti. Za boljši občutek se masirajte ob umivanju glave, ali pa na glavo nanesite morebitna zdravilna sredstva, ki jih uporabljate. Masažo vedno končajte tako, kot ste jo začeli – z nežnimi gibi.

anja.scuka@zurnal24.si 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.