Zdravje
452 ogledov

Med obiskom muzeja odkrila, da ima raka

rak dojke rak dojke
Odločitev, da si ogleda camero obscuro in svet iluzij v Edinburgu, ji je spremenila življenje.

Med obiskom camere obscure je Bal Gill na posnetku, ki so ga opravili s toplotno kamero, opazila nekaj nenavadnega. Na prsih je bila velika barvna zaplata, ki ji ni dala miru. Med brskanjem po spletu je naletela na zapise o tem, kako si pri postavljanju diagnoz s tovrstnimi kamerami pomagajo onkologi. 

Naročila se je na pregled pri zdravniku, kjer se je izkazalo, da so bile njene slutnje pravilne. Postavili so ji diagnozo rak prsi. Gill zdaj čaka na tretjo operacijo, za katero upajo, da bo ustavila širjenje bolezni.

Zaposlenim se je v pismu zahvalila, saj ji je obisk spremenil življenje. "Med obiskom vaše ustanove sem vstopila tudi v sobo, kjer je toplotna kamera. Kot to počnejo vse družine, smo tudi mi začeli mahati z rokami in opazovati slike, ki so nastale. Med tem sem opazila (rdečo) liso na prsih. Zdelo se mi je čudno, zato sem preverila, ali je tudi pri drugih enako," je zapisala. "Sliko sem fotografirala in nadaljevala z ogledom. Nekaj dni kasneje sem doma med brskanjem po fotografijah spet zagledala ta prizor in začela brskati na spletu, kaj bi to lahko pomenilo. Našla sem veliko člankov na temo toplotnega slikanja in raka dojk. Naročila sem se na pregled in izkazalo se je, da ima raka, k sreči v zelo zgodnjem stadiju."

"Želela sem se vam zahvaliti - brez tiste kamere ne bi nikoli vedela. Vem, da je nimate tam za to, ampak zame je bil to obisk, ki mi je spremenil življenje," je še dejala. 

"Ganjeni smo bili, ko je z nami delila svojo zgodbo," je za britanske medije dejal direktor Andrew Johnson in poudaril, kako pomembno je, da je opazila razliko in se na odkritje pravilno odzvala. Kot je še povedal, se niso zavedali, da ima njihova kamera potencial zaznati takšne simptome. Zaposleni so ji zaželeli vso srečo in hitro okrevanje. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.