Zdravje
4876 ogledov

Najprej bolezen, potem cepljenje je ok, obratno pa ne

Cepljenje QR koda zeleno potrdilo Profimedia
Kdor je covid prebolel in se enkrat cepil, velja za zaščitenega, obratno pa ne velja.

Bralka, ki se je enkrat cepila, ima zdaj doma potrjeno okuženo hčerko, zato pričakuje, da se bo pred drugim odmerkom okužila tudi sama, a v tem primeru ne bo veljala za zaščiteno, čeprav bo prebolevnik in enkrat cepljena. V Sloveniji trenutno velja, da je zaščiten prebolevnik, ki se je v 180 dneh po bolezni enkrat cepil s katerim koli cepivom. Ne pa obratno, torej enkrat cepljeni, ki je bolezen prebolel. Pol leta ji bo v primeru potrjene okužbe veljala zaščita prebolevnika, potem pa se bo moral še enkrat cepiti. 

"Razmaki med odmerki cepiva so določeni na način, da se zagotovi optimalen imunski odziv na cepljenje in ustvari ustrezna zaščita po cepljenju. V kolikor oseba zboli za covidom-19 v času pred prejemom drugega odmerka cepiva proti covid-19, obstaja možnost, da oseba ne bo zaščitena enako, kot če bi prejela dva odmerka. V tem primeru se namreč smatra, da je do okužbe prišlo prekmalu po cepljenju s prvim odmerkom cepiva proti covid-19, da bi se lahko ustvarila zaščita, ki bi bila primerljiva zaščiti po dveh odmerkih cepiva. Zato se tem osebam svetuje tudi cepljenje z drugim odmerkom cepiva," so nam pojasnili na NIJZ.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 9
  • Boschtjan Zupanchich 04:03 11.oktober 2021.

    Če bi ljudje vedeli, kakšno Hudo in Nepopravljivo Škodo do Konca njihovega Življenja si Bodo z temi Strupi v vseh teh "cepivih" vbrizgali, si nobeden niti v sanjah ne bi upal približati tem Strupenim zvarkom ki so Samo plod Zlobnih ...prikaži več Prevarantskih Bolanih umov, ki si želijo Samo Uničenje Človeštva , in to na kakršenoli način !!! ! !!!

  • bobubob 17:49 10.oktober 2021.

    Butale so zblaznele. Lord(s) of War. Namesto pušk pa igle.... https://www.imdb.com/title/tt0399295/

  • rd2dmk2 10:18 10.oktober 2021.

    ja no.. kaj se bunite, telo po naravni poti naredi protitelesa bio, po cepljenju pa plastik-fantastik.. in plastika kot veste je neuničljiva. zato pa ne se jezit in pa hitr na eno dozo cocacole in red bula, da boste močni ...prikaži več in zdravi, potem pa še na dve špiki.. in potem boste že skor kot supeman.