Zdravje
1188 ogledov

Namesto enega prejela šest odmerkov cepiva

Cepljenje Epa
Italijanki so pomotoma vbrizgali šest odmerkov cepiva proti covidu-19.

V italijanski Toskani je na opazovanju v bolnišnici 23-letna Italijanka, ki je pomotoma prejela šest odmerkov cepiva proizvajalca Pfizer/BioNTech. 

Italijanski mediji, ki jih povzema francoska tiskovna agencija FP, navajajo, da se ženska dobro počuti, potem ko so jo po nedeljskem "supercepljenju" hidrirali in ji pomagali s paracetamolom. Kot navaja Ansa, po cepljenju ni prišlo do alergijske reakcije.

Do napake je prišlo, ko je medicinska sestra študentki namesto enega odmerka vbrizgala kar celo vialo, v kateri je šest odmerkov, namesto enega odmerka. 

Pristojni organ je že bil seznanjem z incidentom. Ne gre za prvo napako te vrste, ko je bil posamezniku vbrizgan večji odmerek od predvidenega. O takšnih dogodkih so že poročali iz ZDA, Avstralije, Nemčije in Izraela. Kot še piše AFP, so v raziskavah doslej preučevali le vbrizganje največ štirih odmerkov cepiva Pfizer/BioNTech naenkrat. 

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 2
  • Wendi_Perez 15:06 11.maj 2021.

    Odkar sem začel delati na spletu 0d doma, zaslužim 95 USD na uro. Neverjetno, edino kar potrebuje je enostavno tipkanje in dostop do interneta. Začel sem tukaj .......... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

  • Avatar Leon
    Leon 09:36 11.maj 2021.

    Kaj sedmega še ni dobila ? Debilko.