Zdravje
5824 ogledov

Ne jejte tega, vrednosti kisline so presežene

marelična jedrca
Zdravstveni inšpektorat odsvetuje uživanje izdelka.

Zdravstveni inšpektorat RS odsvetuje uživanje Bio grenkih mareličnih jedrc blagovne znamke Hanoju, saj vsebujejo preseženo najvišjo dovoljeno vsebnost cianovodikove kisline in tako predstavljajo tveganje za zdravje. Izdelkov sicer ni več v prometu pri nas. Kot navaja dobavitelj na svoji spletni strani, je rok uporabe izdelka 31. december 2018.

Marelična jedrca so pakirana v embalažo po 250 in 500 gramov ter označena kot prehransko dopolnilo, med drugim piše na spletni strani zdravstvenega inšpektorata. Izdelkov sicer ni več v prometu od 15. novembra 2017. Ker pa rok uporabe še ni potekel, je dobavitelj izdelkov, podjetje BTI KI Trening, kupce o omenjenem izdelku obvestil na svoji spletni strani.

Zdravstveni inšpektorat RS pa je nato preko sistema RASFF prejel obvestilo, da je bil omenjen izdelek distribuiran na slovensko tržišče. Zato svetuje potrošnikom, ki so katerega koli od obeh izdelkov kupili, naj ga ne uživajo ter naj ga zavržejo ali vrnejo prodajalcu, še piše na spletni strani inšpektorata.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar strauski
    strauski 20:12 13.april 2018.

    jedrca marelic vsebuje amigdalin in je strupen če jih poješ več kot 7 na dan in je najboljši uničevalec rakavih celic in je poznan kot vitamin b17.Karkoli svetujejo ti zumbuleti je nič drugega kot delanje uslugo farmacijam.