Zdravje
19062 ogledov

Necepljenim ne bodo več plačevali zdravljenja

Intenzivna nega koronavirus Profimedia
Necepljenim pacientom bodo v Singapurju nehal plačevati stroške zdravljenja zaradi covida-19.

Singapurska vlada bo 8. decembra vsem pacientom, ki se po lastni izbiri ne bodo cepili, nehala plačevati stroške zdravljenja. Zdaj stroške zdravljenja plačajo vsem državljanom, osebam s stalnim bivališčem in imetnikom dolgoročnih vizumov. Vsem, ki so delno cepljeni, bodo stroške plačevali še do konca leta. S tem želijo ljudem dati dovolj časa, da se cepijo. Za otroke do 12. leta, ki se ne morejo cepiti, bodo še naprej plačevali stroške, poroča The Straits Times. 

V Singapurju je polno cepljenega kar 86 odstotkov prebivalstva, približno 12 odstotkov je že prejelo poživitveni odmerek.

Za uvedbo plačljivega zdravljenja so se odločili, ker so necepljeni velika večina na oddelkih intenzivne terapije in nesorazmerno obremenjujejo zdravstveni sistem.

V Singapurju, ki ima 5,7 milijona prebivalcev, so imeli v ponedeljek 2470 novih primerov okužbe, 14 ljudi je umrlo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 22
  • Cefur 22:04 09.november 2021.

    Ja tamal problem , nej nehajo plačevati davke pa raj za par kil svinca zbrati, potabanat lopove!

  • molka 20:28 09.november 2021.

    bravo čestitam pravilno

  • Avatar DvaPlusDvaJe4
    DvaPlusDvaJe4 18:04 09.november 2021.

    Btw necepljeni si plačajo zdravje sami, torej jim samo ne bodo veljale te storitve. Aja, okradeni bodo. Bodo cepljenim plačali zdravljenje srčnih napadov, tromboz in možganskih kapi in rakov kar rešitelji farmacevti ali je to skupno. Kar trobite maloumneži v ...prikaži več to smer boste videli kaj imajo še za vas pripravljeno.