Zdravje
15905 ogledov

Nemčija objavila načrt jesenskih ukrepov zoper širjenje koronavirusa

odvržena maska pandemija Epa
Načrte sta predstavila zdravstveni in pravosodni minister.

Nemški zdravstveni in pravosodni minister, Karl Lauterbach (SPD) in Marco Buschmann (FDP) sta objavila načrte za spremembo Zakona za zaščito pred okužbami. Gre za načrte zoper širjenje novega koronavirusa v jesenskem in zimskem času, poroča Deutsche Welle. 

Zvezna vlada načrtuje uvesti pravilo obvezne uporabe zaščitnih mask FFP2 v zračnem prometu in za uporabnike železniškega prometa na linijah, ki povezujejo večja mesta v državi. Do zdaj so zadostovale običajne maske.  Obvezna uporaba mask naj bi veljala tudi v bolnišnicah ter ustanovah za negovanje bolnikov in starejših oseb, poleg tega bi za obisk takšnih ustanov moral biti obvezen negativni test. 

Zvezne dežele naj bi same sprejemale odločitve glede obvezne uporabe mask v javnem prometu, javnih ustanovah in šolah od petega razreda naprej. V kolikor se bo pozimi situacija s covidom-19 še zaostrila, bo možno uvesti dodatna omejevanja ljudi na enem mestu. 

Cilj zvezne vlade je, da v jesenskem in zimskem času ne bo potreben dodaten lockdown. "Namesto tega se bomo osredotočali na ukrepe, ki so učinkoviti in hkrati sprejemljivi," je izpostavil BUschmann. "Zapiranje šol več ne sprejemamo kot primerno potezo." 

Lauterbach je dodal, da pozimi računa z "relativno težko situacijo" zaradi visoko nalezljive različice koronavirusa. "Skoraj predvidjivo je, da se bomo v jeseni borili z eno od mutacij omikrona. Imeli bomo visoko število obolelih, ne bo pa tako visoke umrljivosti, kot jo je imela delta različica."  

V primeru hudega poslabšanja stanja bodo Nemci ukrepe zaostrili s predpogojem, da se za ukrepe odloči zvezni parlament. Lauterbach je danes povedal še, da država kmalu pričakuje štiri nova cepiva, ki naj bi zeleno luč v državi prejela do 9. septembra.

Covid-19 covid-19 Svet Kršil izolacijo in okužil tasta, zdaj mu grozi zapor cepivo covid-19 Svet Evropska komisija v nakup novega cepiva, ki še nima dovoljenja za promet

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 8
  • Avatar luckyss
    luckyss 00:39 05.avgust 2022.

    Ob vsem blebetanju je edini pomemben stavek...". Lauterbach je danes povedal še, da država kmalu pričakuje štiri nova cepiva, ki naj bi zeleno luč v državi prejela do 9. septembra."....Spet imajo cepiva, ki so na voljo pred virusom in seveda ...prikaži več na nove mutacije ne bodo delovala, za BA5, ki ima precej manjšo smrtnost od gripe pa ni potrebe po tveganem in nevarnem cepljenju...Hkrati pa sama že sama EMA opozarja na stranske učinke cepiv..Bom torej ponovil...Ovce hlače dol in rokave gor..

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 23:46 04.avgust 2022.

    Upam, da bomo mi ubrali enako taktiko, ker nemška je precej sprejemljiva.

  • Avatar omega_v6
    omega_v6 23:09 04.avgust 2022.

    Lahko bi jim Golob razložil tako kot je nam kako naj se borijo proti Coroni!! Skoraj ne morem verjeti,da Nemški strokovnjaki ne vejo kako je za Corono zdravilna morska voda!? Zato bi pričakoval,da jim to Golob pojasni