Zdravje
41327 ogledov

Nemški znanstveniki dvomijo: Virusa na površinah niso našli

Koronavirus covid-19 Profimedia
Najbolj prizadeto nemško mesto Heinsberg je postalo "živi laboratorij za koronavirus".

Eden vodilnih nemških znanstvenikov, prof. Hendrik Streeck, sicer direktor inštituta za virologijo v Univerzitetni bolnišnici v Bonnhasu, je izrazil dvom, da se novi koronavirus covid-19 tako hitro, kot velja v javnosti, prenaša preko okuženih površin. 

Raziskava, ki jo je vodil Streek v eni od najbolj prizadetih nemških dežel Severno Porenje- Vestfalija, je pokazala, da v hišah družin, katerih člani so bili okuženi z novim koronavirusom covid-19, na površinah niso našli virusa. Njihove ugotovitve zato sprožajo mnoga vprašanja, kako se virus dejansko prenaša z osebe na osebo. 

Heinsberg je "nemški Wuhan"

Majhna vasica Heinsberg, ki so jo poimenovali tudi "nemški Wuhan", v bližini nizozemske meje velja za eno najbolj okuženih področih v Nemčiji z novim koronavirusom covid-19. 

V celotni Nemčiji so dosedaj potrdili 79.696 primerov okužb, zaradi bolezni covid-19 je umrlo 1017 ljudi. Na območju Heinsberga, kjer živi okoli 250.000 ljudi, je potrjenih okuženih primerov 1.302, umrlo je 37 oseb.

Prof. Streeck je dejal, da virusa na kljukah vrat niso našli. Za nemško televizijo je povedal, da niso mogli dokazati okužbe denimo med nakupovanjem ali obiskom frizerja. Kar pred znanstvenike postavlja nove neznanke, kako se virus v praksi dejansko širi. 

Po njihovih ugotovitvah je nemški pacient 0 okužil svoje sodelavce in ne drugih gostov v hotelu, v katerem je bival. 

Kot poroča The Times bo skupina strokovnjakov v Heinsbergu preživela nekaj časa, da bi raziskala, kako se je virus širil v tej skupnosti. Na ta način želijo pridobiti čimveč podatkov, da bi lahko na njihovi osnovi sprejelami učinkovite ukrepe. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 16
  • marko50 05:39 13.april 2020.

    Pa kaj ste fu.... Vsi. Pa če vas fu.... V glavo s tem sranjem. Kaj vse verjamete gori kaj piše? Sploh pa Žurnalu. Je slabši kot Lady.

  • larisa19 03:42 06.april 2020.

    https://www.youtube.com/watch?v=XjFc2KNFbjI

  • larisa19 03:42 06.april 2020.

    Virolog obstaja in res je naredil je raziskavo pri bolnikih s coronavirusom,v njihovih domovih. Vendar si je za natančne informacije potrebno ogledati dejanski video oz, oddajo v katero je bil povabljen na nemški javni televiziji.https://www.youtube.com/watch?v=XjFc2KNFbjI