Zdravje
9965 ogledov

Nimate osebnega zdravnika ali zobozdravnika? Poiščite ga tukaj!

Zdravnik
Osebnega zdravnika, ki še sprejema paciente, lahko sedaj poiščete v posebnem iskalniku.

Sledilnik, ki zbira in ureja podatke o epidemiji covid-19, se je lotil še enega novega projekta - razvili so iskalnik zdravniki.sledilnik.org.

"Podatki ZZZS o dostopnih osebnih zdravnikih so sedaj v prijaznejši obliki, z imenikom in iskalnikom - vabimo vas, da ga preizkusite," so zapisali pri Sledilniku. 

Zdravnik Slovenija Zdravje Kako je to mogoče? Tako hudo bolan ostane brez osebnega zdravnika ...

Aplikacija je sicer še testna, v njej pa so vsi specialisti javne mreže na primarni ravni s področja družinske/splošne medicine, pediatrije, ginekologije in stomatologije. Uporabljeni podatki niso nujno vsi točni - snovalci iskalnika prosijo za razumevanje in povratne info na zdravniki@sledilnik.org.

Dostop do zdravstva se začne z izbiro osebnega zdravnika

"Dostop do zdravstva se začne z izbiro osebnega zdravnika, pa naj gre za zdravnika družinske medicine, pediatra, ginekologa ali zobozdravnika," so zapisali o projektu. "Dostopnost zdravnikov in zdravnic družinske medicine je pomanjkljiva v nekaterih delih države, zato mnogi nimajo osebnega zdravnika in s tem otežen dostop do zdravstvenih storitev."

Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) redno objavlja seznam zdravnikov, ki so lahko osebni zdravniki. Pred leti je Sebastian Pleško te podatke že objavil v bolj uporabnejši obliki in dobil pozitiven odziv, žal pa se stran potem ni več redno vzdrževala zaradi pogostih sprememb na podatkih ZZZS.

Pri Znanstvenem društvu Sledilnik so se zato odločili, da te podatke predstavijo v uporabnikom in uporabnicam prijaznejši obliki: preko imenika in iskalnika, kjer lahko uporabniki hitro vidimo dostopnost zdravnikov v naši bližini.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.