Zdravje
266 ogledov

Nova porodna soba za tvegane porode

Porodna soba UKC LJ
V porodnišnici odslej 12 porodnih sob.

V porodnišnici Ljubljana so na oddelku za perinatologijo Ginekološke klinike UKC Ljubljana, ki ima 11 porodnih sob, odprli novo opremljeno in obnovljeno porodno sobo. Soba števila 7 bo namenjena tveganim porodom. 

Celotna prenova sobe je stala 85.000 evrov. 65.875,28 evra je zagotovil Rotary Club 25 iz Ljubljane, razliko pa so dodali iz sredstev drugih donacij.

 | Avtor: UKC LJ UKC LJ

"Danes je res lep dan. Ko lahko rečemo, da smo veseli, ker nam je prvi od treh dobrih mož, ki obdarujejo v mesecu decembru, prinesel prenovljeno porodno sobo št. 7 za tvegane porode," je povedala redstojnica KO za perinatologijo Ginekološke klinike UKC Ljubljana, doc. dr. Nataša Tul Mandić.

Porodnišnica Ljubljana, ki letos praznuje 30 let delovanja,   je osrednja slovenska porodnišnica, v njej se rodi več kot tretjina slovenskih otrok. "Nismo samo največji v državi, smo tudi porodnišnica, kjer spremljamo in zdravimo najbolj bolne in ogrožene nosečnice, porodnice in novorojenčke iz ljubljanske regije in vse Slovenije. Porodnišnica Ljubljana je evropsko priznana porodnišnica, diagnostični center za bolezni nosečnic in nerojenih otrok, osrednja slovenska porodnišnica za zdravljenje ter pomemben zdravstveni center za celotno državo. Zgrajena je bila s samoprispevkom, vendar je v nekaterih infrastrukturnih pogledih pošteno obrabljena," dodaja Tul Mandičeva.


 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.