Zdravje
383 ogledov

Odstrani ves prhljaj že po enem pranju

lasje, ženska Shutterstock
Izberite Dercosov šampon, ki odstrani ves vidni prhljaj že po enem pranju.

Če imate težave s prhljajem, je zdaj idealen čas, da se jih znebite. V pooblaščenih lekarnah Vichy Dercos lahko kupite šampon proti prhljaju za normalno do mastno lasišče s selenom DS, ki odpravljaja prhljaj v veliki promocijski embalaži.

Glede na vaše lasišče lahko sicer izbirate med tremi Dercosovimi šamponi proti prhljaju: Za normalne do mastne lase, za suhe lase in za občutljivo lasišče.  

Pomembna pravilna uporaba 

Zelo pomembno je, da Dercosove šampone proti prhljaju s selenom DS uporabljamo v skladu z navodili, saj bomo le tako dosegli optimalne učinke. Ob pravilni uporabi šampon povrne ravnovesje mikrobiomu na lasišču in odpravi ves vidni prhljaj že po prvi uporabi*. 

Šampon med pranjem dobro vtremo v lasišče in ga pustimo delovati dve minuti, nato dobro speremo. Čeprav bodo učinki vidni že po prvem pranju, ga je treba prve štiri tedne uporabljati dvakrat do trikrat na teden. Za vzdrževanje stanja brez prhljaja ga uporabljamo enkrat tedensko.

Kateri šampon izbrati

Preden izberete enega od Drecosovih šamponov s selenim DS, razmislite, kakšen prhljaj imate. Na suhem lasišču je prhljaj sestavljen iz suhih, drobnih, tankih belih lusk, ki zlahka odpadajo in so zato vidne na temnih oblačilih. Na mastnih lasiščih pa so luske večje in debelejše in se ponavadi držijo lasišča ob vznožju las.

Prhljaj običajno spremlja tudi srbeče lasišče. Seboroični dermatitis na lasišču je prhljaj v svoji najhujši obliki, ki povzroča, da koža okoli lasišča postane rdeča in luskasta. 

Dercos šampon proti prhljaju za normalne do mastne lase in šampon proti prhljaju za suhe lase s selenom DS deluje proti prhljaju že po prvi uporabi in odstrani sto odstotkov vidnega prhljaja*.

Formula poleg učinkovitosti zagotavlja tudi prijeten vonj in udobnejšo uporabo, lasje bodo še dolgo po uporabi prijetno dišali, lasišče pa bo pomirjeno. Poleg selena DS vsebuje tudi antioksidant tokoferol (vitamin E), salicilno kislino in ceramid R, ki poskrbijo za izjemno učinkovitost izdelka in pomagajo obnoviti mikrobiom lasišča.

Formula je preizkušena pod dermatološkim nadzorom in je optimalna za normalne do mastne lase, nagnjene k prhljaju. Lasišče postane ponovno zdravo, brez prhljaja in prekomernega luščenja, lasje pa so mehki, prožni in sijoči.

Deluje tudi na srbečico 

Prhljaj | Avtor: Dercos Dercos
Pri občutljivem lasišču pa ni dovolj, da delujemo zgolj na prhljaj, ampak je treba ukrepati tudi proti srbečici. Dercos je zato ustvaril inovativno nego proti prhljaju, ki je prilagojena potrebam občutljivega lasišča in deluje tudi proti srbečici. 

Šampon je brez sulfatov in vsebuje učinkovine, ki jih proti srbečisi uporabljaju tudi v dermatologi. Ena od učinkovin je pirokton olamin, ki pomaga pri pomirjanju lasišča in zavira razmnoževanje gljivic malassezia, ki so del naravne flore lasišča. Uravnava tudi luščenje vrhnjice kože (epidermisa). Pomembna učinkovina je še bisabolol, ki ga najdemo v pravi kamilici in je znan po svojih pomirjujočih lastnostih.

Do izteka zalog

Vichy v vseh pooblaščenih lekarnah predstavlja posebno ponudbo – promocijsko pakiranje, ki vsebuje 400 mililitrov poživljajočega šampona proti izpadanju las, nežnega mineralnega šampona, šampona proti prhljaju za normalno do mastno lasišče ali šampona za gostoto las.

Promocijska akcija pa traja do prodaje zalog.

Za vse nasvete, diagnozo stanja lasišča ali vzorec izdelka se obrnite na svojega farmacevta.

*Test redne uporabe v obdobju 2 tednov – Italija