Zdravje
7366 ogledov

Ortoped jo je žaljivo spraševal po prvem odnosu z možem

zdravnik Profimedias
Med drugim je pacientki žaljivo rekel, da ima grbo, jo prijel za prsi in spraševal po prvem spolnem odnosu z možem.

Na Hrvaškem odmeva primer ortopeda, ki svoje paciente obravnava z nadvse žaljivimi komentarji. Oglasilo se je več pacientov s takšno izkušnjo, med katerimi najbolj izstopa primer pacientke Lane Žugec, ki je svojo izkušnjo razkrila oddaji Nove TV.

Ortopeda klinike KD Dubrava je pacientka opisala kot izjemno vulgarnega in neprofesionalnega. Že ko je opisovala svoje težave, ji je rekel, po kaj je pravzaprav prišla. "Po penzijo ali bolniško?" je navrgel ortoped.

Poleg tega, je povedala pacientka, je zdravnik nenehno komentiral njene velike prsi in pri tem dodal, da ima grbo od rojstva. Zanimalo ga je, če je poročena, če ima otroke in če so tudi oni grbavi.

"Potem me je vprašal, ali me je mož, ko me je prvič j***, to počel od spredaj ali od zadaj. Ker če je bilo od zadaj, je moral videti, da sem grbava, če pa od spredaj, pa sem ga menda pretentala, da me je poročil takšno, grbavo," je še vedno šokirana nad besedami zdravnika za oddajo povedala pacientka.

Larry Nassar Obsodba Šport Za zapahi bo preživel več kot pol stoletja

Zdravnik se je dotaknil njenih prsi in pri tem rekel, da če ne bi bilo sestre poleg, da bi se to lahko smatralo, da jo je otipaval. Kasneje je sestro vprašala, če se zdravnik tako obnaša do vseh svojih pacientov, kar je sestra potrdila.

Pacientka je obravnavo prijavila vodstvu bolnišnice, ki ji je zagotovilo, da bodo uvedli notranji nadzor in morebitno kazen za zdravnika.

Svojo zgodbo nad popolnoma neustreznim obnašanjem zdravnika je za oddajo izpovedal še en pacient, na hrvaških portalih se jih je nato oglasilo še več. Kakšne bodo posledice za zdravnika, za zdaj še ni znano.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • puys 11:42 05.februar 2018.

    Brez dlake na jeziku, iskrenost se temu reče. Narod pa prizadet za vsako bedarijo, patetiki.