Zdravje > Otrok
873 ogledov

Berite tudi drobni tisk

Zivljenje 31.03.14. otroci, foto: shutterstock Shutterstock
Višja premija, višja odškodnina. V ponudbi tudi kombinacije z obveznim zavarovanjem, enkratna premija ter kritje operacij in drugega mneja.

Z novim šolskim letom se straši pogosto srečamo z dilemo, ali naj otroke nezgodno zavarujemo in katero zavarvalnico izbrati. Predstavljamo nekaj ponudb, ki smo jih pridobili od posameznih zavarovalnic. Večinoma zavarovanje krije trajno invalidnost, nadomestilo za stroške zdravljenja, nadomestilo za bolnišnični dan in dnevno nadomestilo.

Preden izberete najprimernejše zavarovanje, preverite, od kdaj do kdaj traja. Praviloma se sklepajo za eno leto ob pričetku šolskega leta, kar pomeni, da se ob izteku prejšnjega šolskega leta sklene novo zavarovanje. Pri nekaterih zavarovalnicah lahko sklenete večletno zavarovanje, ki se sproti samodejno podaljšuje. Zavarovalnice sicer ponujajo tudi individualna zavarovanja, ki jih določite glede na vaše potrebe, so pa praviloma dražja. 

Mesečna renta za invalidnost

Pri Zavarovalnici Tilia ponujajo nezgodno zavarovanje za predšolske otroke, osnovnošolce, dijake in študente. Cene na letni ravni se gibljejo od 4,7 evra do 44,6 evra, odvisno od starosti in zavarovalne premije. Za primerjavo med najnižjo in najvišjo premijo ponujamo primer izračuna: Če boste vplačali najnižjo premijo in bo imel vaš otrok zaradi zlomljenega prsta dva tedna mavec, vam bodo na koncu izplačali 21 evrov. Če bi plačali najvišjo premijo, bi izplačali 56 evrov.

Letošnja novost pri Zavarovalnici Tilia je možnost zavarovanja, ki zagotavlja mesečno izplačilo v višini tristo evrov, in sicer tri leta po ugotovljeni petdeset ali več odstotni invalidnosti zaradi nezgode. "Razlog za odločitev je v tem, da je to segment zavarovancev, ki je pogosto že delovno aktiven. V primeru, da utrpijo hujše trajne posledice zaradi nezgode, tako utrpijo tudi izpad tega zaslužka. Drugi razlog je vzgoja dijakov in študentov o vlogi zavarovanja, da se je potrebno v prvi vrsti zaščititi pred hujšimi posledicami," pojasnjujejo v zavarovalnici.

Kombinacija z zdravstvenim zavarovanjem

Vzajemnino zavarovanje za otroke in mladino je kombinacija zdravstvenega in nezgodnega zavarovanja, s katerim imajo otroci zagotovljeno celovito obravnavo tako v primeru nezgode kot tudi, če težje zbolijo. Letne premije za otroke stare od dveh do osem let se gibljejo od deset evrov do 29,70 evra, za otroke od 9 do 14 let starosti pa od 11,80 evra do 37,40 evra. Imajo tudi paket nezgodnega zavarovanja za otroke in mladino Vzajemko, ki je zavarovancem, ki imajo pri Vzajemni sklenjeno dopolnilno zdravstveno zavarovanje, na voljo za en evro. Sicer pa bodo letos od vsakega pri njih sklenjenega nezgodnega zavarovanja za otroke in mladino, z izjemo paketa Vzajemko, eno zavarovanje podarili otrokom iz socialno ogroženih družin.

Zavarovanje vključuje tudi enkratno nadomestilo za zlome kosti, izpahe ali opekline, ki so posledica nezgode. Za primerjavo med najnižo in najvišjo zavarovalno vsoto: V primeru, da si otrok zlomi prst in mora dva tedna nositi mavec, zavarovalnina pri najnižji premiji znaša od 114 do 314 evre, pri najvišji premiji pa od 475 do 1387,5 evra.

Po novem kritje operacij

Letošnja novost pri Adriatic Slovenija (AS) pri nezgodnem zavarovanju otrok in mladine je kritje preko 400 operacij in kritje nekaterih izpahov sklepov. Poleg tega imajo po novem hitro izplačilo po nezgodi, torej ni potrebno čakati na zaključek zdravljenja. Ponujajo zavarovanje, ki krije vse nezgode ne glede na to, kje se je pripetila in kdaj.

Zavarovalnina se giblje od 13,13 evra in 46,67 evrov letno. Družine, ki zavarujejo tri otroke ali več, imajo trideset odstotni popust. Za primerjavo, med najnižjo in najvišjo sklenjeno premijo: Če bi si otrok zlomil prst in imel dva tedna mavec ter bil odsoten iz varstva ali pouka, bi po najnižji premiji prejel 22,5 evra, po najvišji pa 171 evra.

Mesečna renta in drugo mnenje

Pri zavarovalnici Maribor ponujajo nezgodno zavarovanje za otroke in za dijake ter študente, letos so zavarovanju priključili še mesečno nezgodno rento in drugo zdravniško mnenje ZM Best doctors, ki zavarovancu omogoča pridobitev drugega zdravniškega mnenja, ki ga pripravljajo strokovnjaki družbe Best Doctors, za novo ali že postavljeno diagnozo. Cena letne premije se giba od 10,12 do 43,54 evrov. Tudi njihovo zavarovanje velja kjerkoli, tudi na počitnicah. Velja v času ukvarjanja s športnimi dejavnostmi in za večino registriranih športnikov. Primera izplačila zavarovalnine za zlomljen prst in dva tedna mavca mi niso mogli podati, ker je odvisno od številnih okoliščin.

Popust pri sklenitvi prek spleta

Pri Zavarovalnici Triglav ponujajo nezgodno zavarovanje predšolskih otrok in šolarjev, cene letnih premij se gibajo od 10 do 33 evrov. Vsak zavarovanec prejme deset odstotni popust za sklenitev nezgodnega zavarovanja predšolskih in osnovnošolskih otrok prek njihove spletne strani. V času akcijskega sklepanja nudijo dva meseca jamstva več in otroku podarijo darilo. Tudi njihovo zavarovaje predšolskih otrok krije vse posledice nezgod, ki se pripetijo doma ali v tujini, v prostem času ali pri športu.

Za primerjavo med najvišjo in najnižjo premijo: Če si otrok zlomi prst in ima zaradi tega dva tedna mavec, dobi po najnižji premiji izplačila 35 evrov, po najvišji pa 70 evrov. Če bi zaradi tega nastala trajna posledica in bi imeli še stroške zdravljenja, bi bila izplačana vsota višja.

Če imate kakšno dodatno vprašanje glede sklepanja zavarovanj, se obrnite na strokovnjaka v naši svetovalnici.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.