Zdravje > Otrok
581 ogledov

"Gledala sta v tla, oči pa so jima tako svetile"

Briljantina za otroke - ZPM ZPM
Takšen dogodek jim prinese več, kot si lahko predstavljamo.

V torek je v Centru kulture Španski borci potekala posebna predstava muzikala Briljantina. Povsem brezplačno si je predstavo ogledalo skoraj tristo otrok, ki se vključujejo v različne programe Zveze prijateljev mladine (ZPM) Ljubljana Moste-Polje. 

"Na predstvi sem pomagala mamici, da so sta se starejša dva lahko fotografirala z igralci. Ona jima namreč ni mogla pomagati, ker je bil najmlajši že utrujen in ga je imela v naročju," nam je pripovedovala Maruša Kaučič iz ZPM.  Pravi, da sta bila otroka "presrečna, skromna, komaj sta upala govoriti z igralci, gledala sta v tla, bilo jima je nerodno. Oči pa so jima tako svetile, ko sta se lahko rokovala z igralci, se pogovarjala in se z njimi slikala. Igralci so bili izjemno prijazni, srčni do vseh otrok."

Dodaja, da je bila mama naizmerno hvaležna, da je otroke lahko pripeljala na tak dogodek, da so uživali. "In bili so vsi skupaj na enem lepem dogodku. In sami so šli peš domov, po poti pa sta starejša dva razlagala, kaj vse jima je bilo tako všeč pri predstavi," dodaja.

Dajati pozitivne zglede

Organizatorji muzikala Briljantina so v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje tako poskrbeli za nepozabno dogodivščino otrok, ki si takšnih dogodkov sicer s svojimi skrbniki ne morejo privoščiti. Omogočili so jim popolnoma brezplačen ogled priljubljene predstave, s srčnostjo pa so se pobudi pridružili tudi Center kulture Španski borci z brezplačno dvorano, Cockta, s katero so se gledalci med odmorom lahko odžejali, in družba Žito, ki je poskrbela za Gorenjkino rolado velikanko.

"Že več kot 60 let ustvarjamo aktivnosti in programe za otroke, skozi katere si prizadevamo širiti vrednote solidarnosti, spoštovanja in sodelovanja. Otroke spremljamo in si prizadevamo dajati pozitivne zglede. Mnogi naši programi, tudi humanitarni, so nastali prav zaradi potreb, ki so jih otroci izražali ali pa jih še izražajo v naših aktivnostih," je povedala predsednica Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje Anita Ogulin. "Izjemno hvaležni smo vsem, ki so otrokom omogočili ogled predstave in ta nepozaben večer," je še dodala.

"Spremljamo in podpiramo izjemno delo ZPM Ljubljana Moste-Polje ter topel in človeški odnos do otrok, zato smo se odločili, da jim po svojih močeh pomagamo v njihovih prizadevanjih. Kaj je lepšega kot s svojim delom nekomu polepšati in obogatiti dan?" je dejal Jure Franko, producent in pogonsko kolo Briljantine.

"Vrhunec večera pa so otroci doživeli ob koncu predstave, ko jih je cela zasedba Briljantine povabila na oder in omogočila fotografiranje. Domov so odhajali s pesmijo na ustih, na telefonih pa so skrbno čuvali selfije s svojimi vzorniki," so opisali na ZPM.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.