Zdravje > Otrok
305 ogledov

Gledanje televizije med hranjenjem dojenčka

V dojenčkovo prehrano, poleg mleka, počasi uvajajte tudi drugo hrano. (Foto: Shu Žurnal24 main
Ste tudi vi med tistimi starši, ki hranijo dojenčka med gledanjem televizije? Strokovnjaki opozarjajo na možne težave.

Strokovnjaki s California Polytechnic University opozarjajo, da so telefoni, račinalniki, televizorji in tablice lahko prava tehnološka past za mlade starše, ko po steklenički hranijo svoje dojenčke.

V raziskavi objavljeni v Early human Development so raziskovali prav to, kaj počnejo mlade mamice med hranjenjem svojih dojenčkov. V raziskavo so vključili 41 žensk, od tega jih je 83 odstotkov priznalo, da v času hranjenja dojenčkov počnejo druge stvari. Gledajo televizijo, klepetajo po telefonu, igrajo igrice, spijo, jedo ali poslušajo glasbo. Nekatere delajo druge stvari med vsakim hranjenjem dojenčka, pogosteje pa to počnejo starejše matere, ki imajo več kot enega otroka.

Več nevarnosti za prenajedanje

Strokovnjaki so ob tem ugotovili, da dojenčki popijejo več mleka v prahu pri tistih materah, ki med hranjenjem počnejo še kaj drugega. To pa lahko privede do prenajedanja dojenčkov in posledično debelosti. Strokovnjaki poleg tega opozarjajo, naj bomo pri hranjenju dojenčka z mislimi le pri tem početju, saj to vpliva na boljši odnos otroka in staršev.

anja.scuka@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.