Zdravje > Otrok
235 ogledov

Izračunajte, kdaj mora vaš otrok v posteljo

Dojenček in pliško Profimedias
Vpišite starost otroka, uro vstajanja in ugotovite, kdaj mora v deželo sanj.

Nekateri otroci gredo v posteljo ob 18.00, drugi okoli 19.00 ure, veliko otrok gre v posteljo kasneje. Pa veste, kdaj je idealen čas, da pošljete otroka v posteljo?

Večina staršev meni, da morajo otroci  v posteljo zgodaj, da imajo dolg spanec. Nihče si namreč ne želi sitnega in zaspanega otroka. Računalo Sleep Calculator For Kids pa staršem pomaga, da ugotovijo, kdaj je idealen čas za deželo sanj.

Zbudijo naj se med cikli

Strokovnjaki, ki so izdelali računalo, menijo, da so ključni cikli spanja. V posameznem ciklu spanja se denimo pri odraslih v 90 do 100 minutah ritmično izmenja pet različnih obdobij spanja, ki predstavljajo en cikel. Praviloma se na noč en za drugim ponovi tri do pet ciklov.

Po teoriji snovalcev računala se otroci zbudijo bolj srečni in polni energije, če se zbudijo med cikli spanja, kot pa če bi se zbudili v globokem spancu. To pa naj bi bilo odvisno od starosti otroka in od časa, ko morajo zjutraj vstati. Kalkulator upošteva povprečje, da potrebujejo otroci okoli 14 minut, da zaspijo. Najdete ga tukaj

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.