Zdravje > Otrok
1043 ogledov

K njim na leto pripeljejo 700 dojenčkov iz vse Slovenije

UKC LJ
Ob njih so hospitalizirane tudi mamice.

Na Pediatrični kliniki Ljubljana so odprli prenovljen oddelka za neonatologijo, ki je republiški referenčni center za diagnostiko in zdravljenje bolnih novorojenčkov. Na oddelku se  sicer zdravijo otroci iz vseh slovenskih porodnišnic.

Helikopter SV Zdravje Stres tako za otroka kot ekipo

V zadnjih letih povprečno obravnavajo 630 otrok letno. 24 ur na dan vse dni v tednu je za te bolne, življenjsko neogrožene novorojence iz področnih porodnišnic zagotovljen prevoz s transportnim inkubatorjem v spremstvu diplomirane medicinske sestre.

 | Avtor: UKC LJ UKC LJ
Na oddelku za intenzivno terapijo je 15 ležišč z inkubatorji, ogrevanimi in navadnimi ležišči s sodobno medicinsko opremo za intenzivno obravnavo novorojenčkov, s katerimi so ves čas tudi hospitalizirane matere, ki so vključene v obravnavo svojih otrok in se pod vodstvom strokovnjakov priučijo postopkov nege otroka.

"Pred devetimi leti smo dobili krasne prostore, kar je za nas pomenilo veliko strokovni izziv. To smo upravičili, saj smo naredili velik strokovni napredek. Velik napredek je tudi ta prenova, saj smo iz dveh nefunkcionalnih sob pridobili eno, kjer je zagotovljen bolj optimalen nadzor ter bolj varno in kakovostno obravnavo nad malimi bolniki," je ob dogodku povedala predstojnica oddelka Dr. Darja Paro Panjan in se zahvalila vsem, ki so donirali. 

Skupna vrednost prenove znaša 65 tisoč evrov; od tega so 40 tisoč evrov prispevali; NLB, Društvo za pomoč bolnim novorojenčkom Prvi koraki, Društvo Medicinski razgledi in podjetje ORCA energija. Preostali del, več kot 20 tisoč evrov je zagotovil UKC Ljubljana. 

za naše otroke Zdravje Velika pridobitev: Strokovnjaki so ga razvijali več kot desetletje
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.