Zdravje > Otrok
74 ogledov

Naj si ga otroci zapomnijo

Božič Shutterstock
Morda se kdo sprašuje, kaj naj počnemo z našimi otroki na božilni večer in silvestrovo. Poskrbite, da bodo praznični večeri nepozabni in polni topline.

Se sprašujete, kaj boste za božični večer in silvetsrovo počeli z otroki, da si bodo večer resnično zapomnili? Ponujamo vam nekaj zanimivih predlogov, ki jih lahko spremenite tudi v tradicijo.

Zabava v pidžamah

Trdicija mnogih družin je, da na božični večer ali silvestrovo vsak član družine odpre le eno darilo in vsi vedo, kaj je v njem. Vsak namreč dobi novo pižamo, ki jo nosi naslednje jutro pri odpiraju ostalih daril. Pa še fotografije bodo simpatične, saj bodo imeli na sebi vsi nove pižame.

Pripovedovanje zgodb ob pitju vroče čokolade   

Preden svoje otroke spravite v posteljo, preživite božični večer ali silvestrovo zaviti v odeje z vročo čokolado v rokah. Delite zgodbe o božiču, o preteklih silvestrovanjih, o dogodkih v minulem letu in podobno. Otrokom pokažite stare fotografije, skupaj lahko sestavite tudi album s preteklega leta. Ko bo to postala tradicija, vam bodo ostali odlični albumi z zabeleženimi dogodki določenega leta. V album lahko dodate tudi voščila, razglednice, časopisne izrezke in podobno. 

Pripravite pojedino Božičku in Dedku Mrazu

Skupaj kot družina specite piškote. Peka naj bo zabavna, piškoti naj bodo nagajivih oblik, oblikujete jih lahko tudi v črke. Otrokom naročite, da jih skupaj s kozarcem mleka postavijo na mizo za Božička ali Dedka Mraza. 

Naredite zemljevid

Glede na to, da morata Božiček in Dedek Mraz obiskati toliko domov, mu z otroki narišite zemljevid do hiše ali stanovanja. Ne pozabite dopisati naslova in kje v stanovanju Božiček in Dedek Mraz najdeta drevešček in pripravljene dobrote.

Poglejte praznične filme

Vzemite si čas kot družina in poglejte kakšen božični ali novoletni film. Izbira je pestra, za tradicionalni večer pa lahko pogledate tudi katero od klasik, idealni so denimo stari Disneyevi risani filmi. Namestite se na kavč, privoščite si kokice in vročo čokolado. Za še bolj praznično vzdušje, si uredite ležišča kar v dnevni sobi pred televizijo. Zakaj ne bi le en večer na leto taborili kar v dnevni sobi?

Božična večerja tudi pticam

Z otroki naredite leseno hišico ter jo postavite na vrt ali balkon. Tako bodo tudi ptički za božič in silvestrovo imeli poslastico.

Nastopajte

Naredite praznični program z nastopanjem. Starša lahko pripravita lutkovno predstavo, otroci lahko kaj lepega zapojejo, zaplešejo ali zaigrajo del znanega filma. Nastope lahko posnamemo in si obogatimo zbirko domačih video posnetkov. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.