Zdravje > Otrok
7 ogledov

Nimate denarja? Tudi tako lahko pomagate otrokom

Star papir Profimedias
S 1. aprilom se vrača akcija Čisto veselje, v kateri lahko na enostaven način pomagate otrokom s čustvenimi in vedenjskimi motnjami iz družin v stiski.

"Tudi letos bo potekala akcija Čisto veselje, ki vse Slovence in Slovenke spodbuja k solidarnosti in opozarja na pomen ohranjanja narave," sporočajo iz Zveze prijateljev mladine (ZPM) Ljubljana Moste-Polje.

Med 1. aprilom in 10. aprilom 2016 bodo lahko državljani na izbranih lokacijah po vsej Sloveniji odložili odpadno električno in elektronsko opremo, odpadni papir, jekleni odpad in barvne kovine, s tem pa prispevali k lepšemu poletju za otroke s čustvenimi in vedenjskimi motnjami.

Izkoristite pomlad

"Velikonočni čas je med mnogimi čas za pripravo na pomlad, s tem pa tudi čiščenje kleti in garaž. Skozi Čisto veselje lahko odpadnim surovinam daste nov, plemenitejši namen," pravijo na ZPM.

Pomagate lahko otrokom, ki so zaradi težav prikrajšani pri sproščenem druženju z vrstniki, hkrati pa ohranjate naravo in pripomorete k čistejšemu okolju. V lanskem letu so s pomočjo številnih dobrih ljudi v okviru akcije zbrali skoraj 59.000 evrov in več kot 527 ton odpadnega materiala, s tem pa pomagali 120 otrokom na počitnice.

Vse informacije o letošnji akciji najdete na spletni strani www.cistoveselje.si ali na Facebook strani akcije, kjer je objavljen seznam odpadnih materialov in točne lokacije zbirnih točk. Akcija poteka v okviru projekta Botrstvo v Sloveniji ob podpori podjetij Gorenje Surovina in Spar Slovenija.

Komentarjev 1