Zdravje > Otrok
7503 ogledov

Nov škandal: Med carskim rezom v trebuhu mlade mamice zdravnik pustil gazo

Operacija Profimedia
Zdravnik je v trebuhu tuje državljanke pustil gazo in to kljub opozorilu instrumentarke.

V zagrebški bolnišnici Sveti Duh se je zgodil novi neljubi incident. Zdravnik je med carskim rezom v trebuhu tuje državljanke pustil gazo in to kljub opozorilu instrumentarke, da ena manjka, piše HRT.

To bi lahko povzročilo sepso. Naslednji dan zjutraj so se zdravniki na jutranjem raportu vendarle odločili za slikanje bolnice, da bi odpravili sum. Rentgen je potrdil, da je sterilna obloga res končal v bolničini maternici. Zaradi tega je manj kot 24 ur po porodu morala mlada mamica na novo operacijo.

Trupla na tleh

Novica o novem škandalu na Svetem Duhu prihaja le dva dni po tem, ko je direktorica bolnišnice podala nepreklicni odstop, piše hrvaški portal Index, kjer so aprila letos objavili grozljive posnetke pokojnikov, ki v tej zagrebški bolnišnici ležijo kar na tleh mrtvašnice. Vodilni so takrat pojasnjevali, da zaradi premajhnega števila hladilnikov, morajo trupla pokojnikov začasno namestiti v mrtvašnici, dokler na voljo ne bo prostora. 

Škandali zaradi nepojasnjenih smrti

Nasploh bolnišnico Sveti Duh, ki je v lasti mesta Zagreb, že mesece pretresajo škandali zaradi nepojasnjenih smrti. Maja je v javnost prišla zgodba o smrti moškega, ki se je februarja na urgenci zadušil z lastnim bruhanjem. Hči ga je naslednje jutro našla mrtvega na hodniku enotne nujne medicinske pomoči, na istem mestu, kjer so ga pustili samega kar sedem ur.

Nato pa je v začetku junija na urgenci zaradi zadušitve s pekovskim pecivom umrla pacientka, ki je tja prispela zaradi zvina zapestja. Po pregledu pri dežurnem kirurgu in po rentgenskem slikanju pacientkinega zapestja je ostala sama v enem od boksov za preglede, kjer je čakala na zaključek zdravljenja in imobilizacijo sklepa, je za Index potrdil vir.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 3
  • bobubob 18:43 22.julij 2023.

    Kaj vse so pustili v sedanjih in bodočih mamicah zblazneli kovidni zločinci po 'cepljenju' ! Gazo pobereš ven, ono strupeno čorbo, ki je postala del genskega zapisa pa ne morejo, tudi če bi hoteli. Ampak saj jim niti na misel ...prikaži več ne pride. Ker raje razmišljajo, kako bi pozapravili ves tisti judežev denar, ki jim ga je razdelil za njihovo hlapčevanje in izdajstvo znanosti ter svojega poklica slovenski Brutus, Janša. Ja, in za vse to bi radi še spoštovanje - pa seveda še več denarja. Bruh!

  • Ender3 21:01 19.julij 2023.

    Ta Zagrebški Sveti duh ima svojo ekspozituro tudi v SB Celje le, da v slednji z internimi nadzori ničesar ne odkrijejo. In tudi sami ne odstopijo, kot v direktorica v Zagrebu.

  • Avatar pantani
    pantani 11:04 19.julij 2023.

    Nekaj podobnega, kot pri nas v Celju!!!