Zdravje > Otrok
3072 ogledov

Novo in prvo letošnje sporočilo iz ZDA o zdravljenju Krisa

Anja Jerak
Danes je imel že prvo uro fizioterapije.

"Moja kri je boljša, tako da mi je zdravnik spet zmanjšal dozo steroidov," so na spletni strani Go Help Kris pred dobro uro objavili starši malega junaka Krisa, ki bo sicer 28. januarja dopolnil dve leti. 

Za Krisom prva ura fizioterapije

Dobra novica je tudi ta, da lahko mali Koprčan, ki je ob pomoči celotne Slovenije in dobrodelne akcije prejel zdravilo v ZDA, že začenja s fizioterapijo. "Danes sem imel tudi prvo uro fizioterapije. Fizioterapevtka je rekla, da se veliko bolj trudim in uporabljam veliko več mišic,"  še piše pod objavo, sicer prvo novico v novem letu o dečku, za katerega je stopila skupaj vsa Slovenija.

Bolni otroci Zdravje Za Krisovo zdravilo pri Lei izvedeli prepozno

Mali borec Kris Zudich je 21. novembra prek infuzije prejel zdravilo zolgensma, ki je božične in novoletne praznike preživel v ZDA, kjer sta na opazovanju tudi njegova mama in oče. Deček se zdravi na kliniki UCLA v Los Angelesu.

Kris se sicer je rodil z redko gensko boleznijo, spinalno mišično atrofijo (SMA).  Revolucionarno zdravilo je moral prejeti do dopolnjenih dveh let starosti, ko naj bi najbolj učinkovalo, za kar sta imela starša štiri mesece časa.

Kris Zdravje Krisovo zdravilo bo na voljo zastonj

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 2
  • sam50 13:20 08.januar 2020.

    Sta ostala na opazovanju tudi mama in očka-res barvito izražanje....

  • maresem 11:28 08.januar 2020.

    Mali, le tako naprej!!!