Zdravje > Otrok
98 ogledov

Otroci, ki nimajo niti osnovnih dobrin

botrstvo Saša Despot
V projekt Botrstvo je v tem trenutku vključenih več kot 5.000 otrok, ki jim pomaga več kot 4.500 botrov.

"Tu so in naši so. Otroci, ki nimajo niti osnovnih dobrin za zdrav razvoj, za doseganje svojih ciljev, za uresničene sanje. Zato iskrena hvala slehrnemu, ki v tej novi, sodobni tehnologiji zmore postati del njihovega lažjega vsakdana in lepše prihodnosti," je za Žurnal24.si povedala predsednica Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje Anita Ogulin

botrstvo | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Družba Mastercard je namreč v sodelovanju s partnerji NLB, družbo Europlakat in nakupovalnim središčem Citypark, prvič v Sloveniji prikazala novo funkcionalnost tehnologije brezstičnega plačevanja. Obstoječo svetlobno vitrino Citylight je spremenila v interaktivno platformo, s pomočjo katere bo obiskovalce izbranih nakupovalnih središč ves mesec pozivala k darovanju za dober namen. Zbrana sredstva, ki lahko odprejo nove možnosti tudi najbolj ranljivim posameznikom v družbi, bo podelila projektu Botrstvo v Sloveniji. 

Za lepše življenje

"V projekt Botrstvo v tem trenutku vključujemo več kot 5.000 otrok, ki jim pomaga več kot 4.500 botrov. Veseli smo, da se ljudje spomnijo na njih, da vedo, da vsi ne morejo niti do osnovnih stvari za preživetje. Hvaležna sem vsakomur, ki bo pomagal, da bomo tem otrokom lahko omogočili lepše življenje in boljše možnosti, s katerimi bodo enakovredni vrstnikom," je dodala Ogulinova.

botrstvo | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Predstavnik družbe Mastercard v Sloveniji Boštjan Fabjančič je ob pričetku enomesečne akcije dejal: "Pri družbi Mastercard smo počaščeni, da lahko razvoj tehnologije plačevanja usmerimo k doseganju plemenitega cilja. Napredek na področju tehnologije ustvarja nove priložnosti in nam tako zagotavlja udobno življenje, a vse prevečkrat nas ob tem tudi razdvaja."

S takšnim projektom so po njegovih besedah prikazali novo funkcionalnost brezstičnega plačevanja, ki ima številne prednosti v primerjavi z uveljavljenimi načini plačevanja: "Tokrat nam pomaga pri premagovanju ovir oziroma krajšanju poti do tistih, ki našo pomoč še toliko bolj potrebujejo. Srčno verjamemo, da se bomo s skupnimi močmi dotaknili src mnogih in tako prispevali k boljšemu jutri otrok iz socialno ogroženih družin."

Med 25. majem in 22. junijem lahko svoj odtis pustite v nakupovalnih središčih v naslednjih mestih po Sloveniji:

  • Citypark, Ljubljana: 25. – 31. maj 2017
  • Europark Maribor: 1. – 7. junij 2017
  • Citycenter Celje: 8. – 14. junij 2017
  • Center Vič, Ljubljana: 15. – 22. junij 2017
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.