Zdravje > Otrok
19 ogledov

Otroci s čustvenimi in vedenjskimi motnjami

ZPM ZPM
Poslušate zgodbe otrok v stiski in jim s finančno pomočjo težko pomagate? Tokrat lahko pomagate le z dobro voljo in z nekaj vašega časa. Preberite, kako.

Danes se začenja teden, ko lahko z ločenim zbiranjem odpadnega materiala pomagate otrokom. Pripravite odpadni papir, električno in elektronsko opremo, jekleni odpad in barvne kovine.

V času, ko je Ljubljana Zelena prestolnica Evrope, lahko Ljubljančani storijo tudi nekaj dobrega za otroke v stiski. Do petka lahko občani v okviru akcije Čisto veselje na zbirnih mestih ljubljanske Snage in podjetja Gorenje Surovina v posebne zabojnike odložijo odpadni material, s tem pa pomagajo otrokom pod okriljem projekta Botrstvo v Sloveniji.

Ta teden posebni zabojniki 

Januar je v letošnjem zelenem letu mesec pametnega ravnanja z naravnimi viri in spodbujanja odgovornega potrošništva. V sklopu številnih aktivnosti, ki jih soustvarjata Snaga in Mestna občina Ljubljana v sodelovanju s številnimi partnerji, bosta podjetji Snaga in Gorenje Surovina v okviru Čistega veselja na štirih lokacijah v Ljubljani postavili posebne zabojnike za ločeno zbiranje odpadnega materiala.

Meščani lahko na teh mestih odložijo odpadni papir, odpadno električno in elektronsko opremo, jekleni odpad ali barvne kovine. Material bo ob zaključku akcije ovrednoten, sredstva pa namenjena otrokom pod okriljem projekta Botrstvo v Sloveniji.

Akcije so izredno veseli na Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje, kjer poteka projekt Botrstvo v Sloveniji. “Zelo smo veseli projekta, ki združuje ekologijo in solidarnost, predvsem pa tega, da se projekt širi. Skozi Čisto veselje lahko otrokom, ki so odrinjeni na rob družbe in živijo v zares težkih razmerah, pomaga vsakdo. S tem pa jim bomo skupaj omogočili boljšo kakovost življenja ter lepšo prihodnost,” pravi predsednica ZPM Ljubljana Moste-Polje Anita Ogulin.

“Gre za nadaljevanje projekta iz prejšnjega leta in veseli smo, da se je naši pobudi pridružila tudi Snaga,” je povedal direktor Gorenja Surovine Jure Fišer. Pojasnjuje, da so v lanskem letu skupaj skozi Čisto veselje omogočili počitnice več kot 120 otrokom s čustvenimi in vedenjskimi motnjami.

“Akcija Čisto veselje povezuje odgovorno ravnanje z odpadki z ustvarjanjem boljših pogojev za otroke, ki živijo v socialni stiski. Kot podjetje, ki družbene odgovornosti ne udejanja zgolj v teoriji, pač pa tudi v praksi, pozivamo Ljubljančanke in Ljubljančane, naj pogledajo po svojih hišah, stanovanjih, pa po podstrešjih in kleteh ter v enega od posebnih zabojnikov prinesejo koristne odpadne materiale,” poziva direktor ljubljanske Snage Janko Kramžar.

Označeni zabojniki Čistega veselja za ločeno zbiranje odpadnega papirja, odpadne električne in elektronske opreme, jeklenega odpada ter barvnih kovin, bodo postavljeni  v Snaginih zbirnih centrih na Barju (Cesta dveh cesarjev 101) in na Povšetovi 2, v zbirnem centru Gorenja Surovine na Cesti dveh cesarjev 370 ter ob gasilskem domu Črnuče. Informacije o akciji Čisto veselje so objavljene tudi na spletni strani www.cistoveselje.si.

Delovni čas posameznih zbirnih centrov:

Gorenje Surovina d.o.o., Cesta dveh cesarjev 370, 1000 Ljubljana
Delovni čas: od ponedeljka do petka med 6.30 in 14.30 uro; ob sredah do 18. ure.

Zbirni center Barje,  Cesta dveh cesarjev 101, 1000 Ljubljana
Delovni čas: od ponedeljka do petka med 6.00 in 18.00 uro; ob sobotah do 14. ure.

Zbirni center Povšetova, Povšetova 2, Ljubljana
Delovni čas: od torka do sobote med 11. in 18. uro.

Zbirna točka ob gasilskem domu v Črnučah (Primožičeva ulica)
Delovni čas: od ponedeljka do petka med 9.00 in 11.00 ter popoldne med 15.00 in 17.00.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.