Zdravje > Otrok
33 ogledov

Otroka so ji vrnili v maternico in jo pokopali

Scarlett Youtube
Zgodba prihaja iz Južnega Wellsa, kjer so 18-letni mrtvi Scarlett zdravniki mrtvega dojenčka vrnili v telo. Zdaj sta pokopana skupaj.

18-letna Scarlett Holyoak je bila v šestem mesecu nosečnosti, ko se je na domu nenadoma zgrudila po tleh.

Ob prihodu rešilca najstnica, ki je pričakovala svojega prvega otroka, ni več dihala, imela je šibek srčni utrip, tako da ji reševalci niso mogli pomagati. Umrla je ob prihodu v bolnišnico, kjer ji je odpovedalo še srce.

Scarlett  | Avtor: Facebook Facebook

Da bi rešili vsaj otroka, so se zdravniki odločili za carski rez, vendar jim ni uspelo. Deček Rocco, tako ga je želela poimenovati Scarlett, je umrl nekaj ur za njo, zdravniki pa so se nato odločili, da ga vrnejo v njeno maternico. 

To so storili na željo staršev, kot je za The Sun dejala Scarlettina mati Gayle De-Lacey, v poklon mrtvi hčerki: ''Rocco je bil premlad, da bi ga legalno pokopali, zato so me vprašali, ali želim, da ga vrnejo nazaj v njeno telo. Vedela sem, da bi Scarlett to želela, saj bi si želela, da ostaneta za vedno skupaj. Njen dojenček je bil nazaj tam, kamor je spadal."

Primer je seveda izredno redek, vendar je šlo, kot je dejala ginekologinja Leila Hanna, vendarle za izredno situacijo: "Res je, da je to redko, a smo že slišali za take primere,'' je za The Sun povedala vodilna ginekologinja iz bolnišnice The Sloan.

Scarlett pogreb | Avtor: Facebook Facebook

Kot se je pozneje izkazalo, je mladenkino nenadno smrt povzročila globoka venska tromboza – krvni strdek v veni, zaradi katerega se je tudi zaustavilo njeno srce.

Omenjena bolezen, ki povzroča bolečine in otekline v nogah lahko pripelje tudi do zapleta, kot je pljučna embolija, ko se kos krvnega strdka odlomi v krvni obtok.

 ''Ko je mati izgubila zavest, ji je krvni tlak padel. Ker ta pomaga otroku zagotoviti snovi, ki jih potrebuje preko posteljice, je to imelo uničujoč učinek,'' je pojasnila porodničarka

Otroka se je zelo veselila

Scarlettin dvajsetletni fant Sam je po tragičnem dogodku dejal: ''Še dan pred njeno smrtjo sva dobila rezultate preiskav, ki so pokazali, da dojenček nima Downovega sindroma. Rekli so, da je dojenček zdrav. Scarlett je bila presrečna pred smrtjo. Komaj je čakala, da bo postala mati.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.