Zdravje > Otrok
10 ogledov

Otrokom omogočiti gibanje

jezero plavanje vročina otroci Shutterstock
Danes zaključni dogodek projekta Ustvarimo trenutek gibanja.

Danes ob 19.30 bo v SNG Maribor zaključek dobrodelne akcije Ustvarimo trenutek gibanje, kjer bosta društvi Sožitje in Namesto pike vejica prejeli 12.000 evrov donacije za fizioterapije otrok. Tam bodo tudi ambasadorji akcije, med njimi tudi Aljaž Pegan, pa 6Pack Čukur, Martina Ipša, Ilka Štuhec, Marinko Galič in mnogi drugi.

“Vsak dan potrebuje fizioterapijo ali drugo obliko gibalne terapije v Sloveniji nekaj tisoč gibalno oviranih otrok. Žal jim trenutni zdravstveni sistem tega ne omogoča v dovolj veliki meri, starši in skrbniki pa zanje nimajo dovolj sredstev,” opisujejo organizatorji iz Športnega društva Bodifit.  Prav zaradi tega so se odločili, da 15. obletnico delovanja proslavijo na drugačen način, v slogu svojega vodila, da mora biti gibanje dostopno vsem.

Gibanje je zdravim samoumevno 

V nekaj mesecih dobrodelnega projekta Ustvarimo trenutek gibanja so zbrali 12. 000 evrov, ki jih bodo predali upravičencem na slavnostni prireditvi v SNG Maribor že danes. Na prireditvi bodo Medobčinskemu društvu Sožitje – Domžale, Komenda, Lukovica, Mengeš, Moravče in Trzin, Društvu Sožitje Kamnik ter društvu Namesto pike vejica iz Maribora predali donacije, ki jih bodo ti porabili izključno za fizioterapije in gibalne terapije svojih varovancev. Mateja Žagar, vodja dobrodelnega projekta Ustvarimo trenutek gibanja, je dejala: “Gibanje se zdi nam, zdravim, samoumevno. Kako pomembno je, se zavemo šele, ko to možnost izgubimo ali ko sploh nikoli ne moremo razviti svojih sposobnosti. Zato želimo čim več otrokom omogočiti, da se gibajo in razvijajo, saj je to naše poslanstvo.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.