Zdravje > Otrok
106 ogledov

Padel med posteljo in steno ter se zadušil

Dojenček Profimedias
Mali Thomas ni hotel spati v svoji postelji, zato sta ga starša dala na posteljo za odrasle in ga zaščitila z vzglavniki. Dojenčku zaščita ni pomagala.

Veliko dojenčkov težko zaspi, se ponoči zbuja in zavrača spanje v svoji postelji. Starši zato pogosto popustijo in jim dovolijo spati na svoji postelji, kjer jih zaščitijo z vzglavniki, odejami in tako dalje. Otroške postelje so z razlogom najvarnejše. Morda bodo zaradi žalostne zgodbe desetmesečnega Thomasa nekateri starši bolj vztrajni pri tem, da dojenček spi v svoji postelji z ograjco.

Starša malega Thomasa, 27-letni Matthew Woods in njegova 20-letna žena Jade sta lanskega oktobra odšla z otrokom na počitnice oziroma na medene tedne, piše The Sun. Ker dojenček ni želel spati v svoji potovalni postelji, sta starša dve enojni postelji stisnila ob steno, med steno in posteljo pa dala vzglavnike in odeje, da ne bi padel na tla.

Komaj desetmesečni Thomas je kljub temu padel v vrzel med steno in posteljo in se zadušil. Njegova starša sta spala le nekaj metrov stran v ločenem prostoru v prikolici v Holiday Parku. Ko je zjutraj njegov oče prišel k malčku, je bil zgrožen, ko je ob postelji zagledal negibno ročico. Oče je kasneje policistom povedal, da je Thomas najbrž padel iz postelje, v vrzeli pa ga je zagrabila panika, saj ni mogel ven.

Šlo je za nesrečo 

Dogodek so obravnavali tudi policisti, ki so zaključili, da je šlo za nesrečo. Detektivka Alison McCulloch je na sodišču povedala, da je bil dojenček prehlajen in je imel okužbo dihal, kar bi lahko vplivalo na njegovo dihanje. "Izkazalo se je, da ni imel dovolj moči, da bi se rešil iz vrzeli," je dejala.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.