Zdravje > Otrok
48 ogledov

Poglejte, kaj se lahko zgodi

Otrok bazen
Dovolj je, da ga pustite samega le nekaj sekund.

Otroci še kako radi čofotajo po vodi, ki je tudi najboljša ohladitev v teh vročih dneh. Vendar je tudi tukaj treba biti previden, saj se lahko še v tako majhnem bazenčki zgodi nesreča, otrok se lahko utopi že v nekaj centimerih vode.

Kako hitro lahko pride do nesreče, nazorno prikazuje posnetek, kjer se je na srečo dobro končalo. Kot je razvidno, so se otroci zabavali brez nadzora odraslih. Čeprav je bazen majhen, malček pa je imel na sebi celo obroček in majhen telovnik, takšna zaščita v tem primeru ni zalegla. 

Na srečo je deklica opazila, da se je fantek prevrnil na glavo. Treba bi bilo le nekaj sekund in prijetno čofotanje bi se končalo zelo tragično. 

Pazljivo torej, predvsem ob majhnih otrocih, ki še ne znajo plavati, naj bo vedno v bližini odrasla oseba, ki ima dogajanje vedno na očeh. Dovolj je, da ga pustite samega le nekaj sekund.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.