Zdravje > Otrok
165 ogledov

Postanite dedek Mraz ali Božiček

Pisma Dedku Mrazu ali Božičku
1/19
Otroci, ZPM
Vsi otroci v članku so že naši svojega dedka Mraza ali Božička. Odziv bralcev je bil tudi po tretjem članku o obdarovanju otrok zelo velik.

Otrok s socialnega dna je preveč, vsi ti otroci pa si po tihem želijo, da bi pod jelko tudi njih čakalo posebno darilo. Zato smo se odločili, da objavimo še en članek s pisemci otrok, ki bi bili brez vaše pomoči brez dedka Mraza ali Božička.

Pisemca so pisali otroci pod okriljem Zveze prijateljev mladine. Otroci so vseh starosti, do dveh do 14 let, nekateri med njimi živijo pri rejniških družinah, nekateri so huje bolni, vsem pa je enotna finančna stiska. Ker gre za ranljivo skupino otrok, smo jim v uredništvu spremenili imena, v pismih smo jih izbrisali.

Na koncu članka so prepisana pisemca in želje otrok. V članku ob imenih otrok smo sproti pisali, kdo od otrok je že našel svojega dedka Mraza ali Božička. Če bi želeli decembrski dobri mož postati tudi vi, pišite na anja.scuka@zurnal24, pripišite ime otroka in počakajte na odgovor.

Čisto svoje darilce

Odziv bralcev dobrega srca je bil tako po prvem kot po drugem in tretjem članku izjemen. Tudi po tem, ko so otroci iz prvega in drugega članka že imeli svoje dedke Mraze in Božičke, ste pisali in želeli obdarovati otroke. Prav zaradi vas bodo njihovi prazniki lepši, zaradi vas bodo imeli otroci čisto svoje darilce - novo igračo, čokolado, obleko ali obutev.

Nekatere želje so zelo skromne, nekateri otroci pa imajo res veliko želja in so se razpisali brez omejitev. Dedek Mraz si sam izbere, katero od želja bo otroku izpolni, ni treba, da so v darilo zajete čisto vse želje, saj so nekateri otroci našteli res veliko darilc.

Laura (dobila svojega dedka Mraza)

Narisala je risbico dreves in napisala: Želim si najcenejši likalnik za lase. Dodala je tudi številko oblačil (156) in čevljev (37), ker bi ji oblačilo prišlo zelo prav.

Teja (dobila svojega dedka Mraza)

Prosim za superge na ježka velikost 36 in šolsko torbo na koleščkih. Hvala!

Lila (dobila svojega dedka Mraza)

Narisala je le risbico, želi pa si kakšne obleke v velikosti M oziroma čevlje številka 38.

Petra, 10 let (že ima svojega dedka Mraza)

Dragi dedek Mraz! Sem Petra in hodim v peti razred, stara sem deset let. Za novoletno darilo si želim novo šestilo, mapo s trdimi platnicami, novo veliko šablono, tekaške tope, pajkice, majice in tekaške nogavice, knjige: Babica barabica, Dnevnik Ane Frank in Knjiga rekordov 2016. Zelo bi bila vesela, če bi bile obleke v vijolični, črni, beli ali zeleni barvi. Hvala si zelo zelo prijazen človek in imaš lepe jelene!

Mika, 13 (dobila svojega dedka Mraza)

Narisala je le risbico kužka. Obiskuje osmi razred, želi pa si kakšnega novega kosa oblačila v velikosti XL, ali čevlje v velikosti 40. 

Eva (že našla svojega dedka Mraza)

Moje ime je Eva in hodim v drugi razred. Sem zelo pridna punčka, ki se rada učim in to leto sem bila pridna. Zelo si želim lego frends in bebiborna. Tega mi starši ne morejo izpolniti, zato prosim tebe, ker vem, da izpolniš vsem želje. Zelo te imam rada dedek Mraz.

Kristina, 9 let (že dobila svojega dedka Mraza)

Dragi dedek Mraz. Sem Kristina, stara sem devet let in hodim v 4. razred. Zelo sem uspešna v šoli in imam odlične ocene. Sem pridna v šoli in doma, zelo se veselim tvojega prihoda. Zelo rada pojem in imam kitaro in klaviaturo in si zelo želim od vas mikrofon, da lahko pojem v živo. Rada bi postala prava pevka. Mami mi ne more na žalost kupit, ker sama dela in nimam očija, zraven z bratom živimo skupi z mamico. 

Adrian (že ima svojega dedka Mraza)

Dragi Božiček!

Želim si jakno z mucko ali piščančke številka 44, ali hlače številka 47. (Če je mogoče). Hvala

Mateja (že našla svojega dedka Mraza) 

Sem Mateja in hodim v osnovno šolo v 6. razred. Zelo zelo si za novo leto želim knjigo Hobit, ki jo je napisal J. R. R. Tolkien. Hvala dragi dedek Mraz in srečno novo leto.

Matic (že našel dedka Mraza)

Dedek Mraz prosim prinesi mi čoln playmobil. Hvala 

Maks, 7 let (že dobil dedka Mraza)

Dragi dedek Mraz, prosim prinesi mi: pribor za risat in šolsko torbo na koleščkih. Hodim v prvi razred. Hvala

Andrej, 5 let (že ima svojega dedka Mraza)

Dragi dedek Mraz! Živijo! Sem Andrej in sem star pet let. Drugo leto grem v šolo in se že zelo zelo veselim. To pismo piše moja sestra, ker jaz še ne znam pisati. Celo leto sem bil zelo priden. Imam pa nekaj želja za novoletno darilo. Želim si avtomobilčke hot vils, ninja želve, risanko strela makvin in stezo za dirkanje z avtomobilčki. Hvala dedek Mraz. Ti si zelo dober človek.

Urška, 3 leta (ima svojega dedka Mraza)

Dragi dedek Mraz. Hej! Sem Urška, hodim v vrtec in sem stara tri leta. Tole piše moja sestra, ker sem jaz še zelo premajhna, da bi znala pisati. Za novoletno darilo si želim čim več stvari iz risanke Frozen, kot so na primer pižama, kitka, oblekica, posteljnina, zvezek, barvice in igrače Ano, Elzo, Olafa in Aninega Fanta ter Frozen risanko. Hvala, si zelo prijazen!  

Otrok darilo | Avtor: Profimedias Profimedias

Larisa (Že ima svojega dedka Mraza)

Narisala je le risbico, želi si novega kosa oblačila v velikosti 140 ali čevlje v velikosti 34.  

Zoja (že našla svojega dedka Mraza)

Narisala je le risbico sove, želi si kakšnega novega kosa oblačila v velikosti 140 ali čevljev v velikosti 34

Ažbej (že našel svojega dedka Mraza)

Sem Ažbej star sem 7 let. Kmalu bom 8. Zelo sem vesel, da prihajaš obiskat otroke. Hodim v drugi razred in sem zelo priden v šoli in doma. Mamico sem prosil, da mi napiše pismo, ker sem si poškodoval prst v šoli. Želim si blejbled. Tega si zelo želim za darilo. Prosim te 1000-krat, da mi jo uresničiš. Hvala in komaj čakam tvoj obisk.

Kaja, 5 let (našla Božička)

Dragi Božiček, prosim prinesi mi kakšno toplo jopico ali majčko. Nosim številko 116. (Piše mama)

Lala, 3 leta (našla Božička)

Dragi Božiček, prosim prinesi mi kakšno toplo oblačilo, najraje nosim tople pajkice ali pa kakšno jopico. Sem zelo velika, mamica pravi, da rabim konf. številko 110. (Piše mama) 

Pika, 6 let (že ima svojega dedka Mraza)

Dragi dedek Mraz, Želim, zelo si želim lego frends in majhno kuhinjo.

Anja (že našla dedka Mraza)

Želim si peresnico s konjem in torbo.

Otrok darilo | Avtor: Profimedias Profimedias
Tijan, 2 leti (že ima svojega dedka Mraza)

Piše njegova sestrica: Za brata si želim igračo Maša in medved.

Snežka, 11 let (našla dedka Mraza)

Želim si novo plastično plastenko za vodo in novo denarnico.

Uroš (že ima svojega dedka Mraza)

Želim si novo bundo pa čevlje. Budnica L, topli čevlji 44.

Miha, 4 leta (našel dedka Mraza)

Dragi dedek Mraz, moje ime je Miha. Hodim v vrtec in sem zelo priden fant star 4 leta. Zelo rad sestavljam kocke in igram z avti. Prosim prinesi mi moje darilo, zelo te imam rad (piše mama).

anja.scuka@zurnal24.si 

Komentarjev 1
  • Avatar skeptik
    skeptik 13:50 10.december 2015.

    "Želim si jakno z mucko ali piščančke številka 44...." Pri temu kao otroku ni navedena starost, pa tudi št. noge je sumljivo velika....