Zdravje > Otrok
259 ogledov

Pozor, kolesa, ki povzročajo odrgnine na nogah

Otrok na kolesu Profimedias
Kupce pozivajo, naj obiščejo prodajno mesto, kjer so kupili kolo, da jim prodajalec na ostro matico namesti posebni trak.

Zveza potrošnikov Slovenije sporoča, da omenjena otroška kolesa ne izpolnjujejo zahtev Zakona o splošni varnosti proizvodov.

Podatki o izdelku
Naziv: Kolo za mlajše otroke Arkus
Tip: Tola 12, Tola 16, Tom 12, Tom 16
Proizvajalec: Arkus & Romet Group, Poljska
Uvoznik / distributer: Projest d.o.o., trgovsko izvozno uvozne storitve, zastopstvo, servis, posredovanje, Ulica Marka Šlajmerja 18, 1000 Ljubljana
Poreklo: Kitajska

Nevarna kolesa | Avtor: TIRS TIRS

Vzrok odpoklica
Notranje matice pri pedalih imajo ostre robove, kar predstavlja nevarnost odrgnin na nogah. Zato je kolo ocenjeno kot nevaren proizvod.

Ukrep
Distributer v Sloveniji je po obvestilu Tržnega inšpektorata Republike Slovenije ostro matico prekril s posebnim debelejšim trakom, kupce pa je o nevarnosti kolesa obvestil na prodajnem mestu prodajalne Projest Fitnes, BTC Hala A, Šmartinska cesta 152, Ljubljana. Kupce pozivajo, naj obiščejo prodajno mesto, kjer so kupil kolo, da jim prodajalec na ostro matico namesti posebni trak.

Kolo odpeljite na popravilo

ZPS svetuje, da v primeru, če imate katerega od naštetih koles doma, ga prenehajte uporabljati. Upoštevajte navodila prodajalca in odpeljite kolo na popravilo.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.