Zdravje > Otrok
5850 ogledov

Prošnja deklice: "Vrnite mi upanje v življenje"

Novo leto
Pika in njen bratec Tristan sta pravkar izgubila streho nad glavo. Blanka in Marcel zaradi očetove bolezni prehitro odraščata. Sedemletni Jakob si želi toplih čevljev ... Vsi otroci so dobili svoje Dedke Mraze.

V nadaljevanju objavljamo drugi sklop pisem, ki so jih otroci pod okriljem Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste - Polje pisali Dedku Mrazu, Božičku ali Miklavžu. Še nekaj jih je ostalo brez svojega dobrega moža ...

Pisma so pisali otroci vseh starosti, nekateri med njimi živijo pri rejniških družinah, nekateri so huje bolni, imajo bolne starše, vsem je skupna finančna stiska. Ob branju nekaterih skromnih pisemc se vam bo trgalo srce. Nekateri otroci pa kljub finančnim težavam staršev sanjajo o dražjih darilih, ki so značilna za njihove sošolce in sošolke. Seveda izbranemu otroku ni potrebno kupiti točno tistega, kar si je zaželel, saj so nekatere želje res nedosegljive.

Nekateri otroci niso navedli številke čevljev ali oblekic, zato jim tega ne morete kupiti. Lahko pa jim kupite bon za trgovino z oblekami. Pri akciji obdarovanja ne gre le za darilo, gre tudi za namen in sporočilo otrokom, da niso sami. 

Ker gre za ranljivo skupino otrok, smo jim v uredništvu spremenili imena, v pismih smo jih izbrisali, oziroma objavili le dele risbic in pisemc, kjer ni njihovih pravih imen. Spodaj lahko prebirate pisemca, kjer so se otroci izpovedali Dedku Mrazu ali Božičku. Vsak izmed vas si lahko izbere otroka, ki ga bo obdaroval. V izogib podvajanju daril, svoj namen in ime ter številko otroka (20 - 48) pošljite elektronsko sporočilo na anja.scuka@zurnal24.si in počakajte odgovor oziroma potrditev. Podrobnejša navodila o oddaji daril pa vam bomo poslali po elektronski pošti.

1/6
Otroci, ZPM

21 – Viktorija (Že ima svojega Božička) 
Dragi dobri mož Božiček! Letos sva bili z sestro pridni! Hvala, ker boš prišel tudi letos in polepšal Božič! Želim si veliko stvari, ampak so male. Želim si (ne rabim vseh lahko le eno): otroški tatuji, krtača, torbica za ličila, vazelin, 4 uhani, elastike, majhen ogledalček.

22 – Sabina (Že ima svojega Božička)
Deklica je narisala risbico vseh njenih želja: originalno rubikovo kocko, nove čevlje allstar črne-bele številka 36, lasuljo z dolgimi črnimi lasmi, novo plišasto igračko, rdeč cof na obesek.

23 – Barbara (Že ima svojega Božička)
Dragi Božiček. Že dolgo si zelo želim kotalke, električnega kužka ali cop zlate barve.

24 – Jakob (Že ima svojega Miklavža)
Dragi Miklavž. Saj veš a ne, da sem priden. Prosim te za ene tople čevlje – 33 in eno tako toplo jakno. Za sedem let. Če je preveč, pa samo sladkarijo. Srečen bot. Hvala (Opomoba pisca – velikost jakne naj bo za 8-letnika)

25 – Katarina (Že ima svojega Dedka Mraza)
Dragi Dedek Mraz, zelo močno si želim vojaške čevlje. Vse moje prijateljice jih imajo pa bi bila zelo vesela, če bi jih lahko dobila. (Številka 39) Tudi tebi želim veliko zdravja, veselja in tako naprej. Hvala.

26 – Blanka (Ima svojega Božička)
27 – Marcel (Ima svojega Božička)

Dragi Božiček, pišem kot mamica 4-letne deklice in 3-letnega sinčka. Moj mož je hudo zbolel. Bila sem primorana vzeti bolniško zaradi česar sem izgubila službo. Hudo mi je, ker to pomeni, da moja angelčka letos ne bo nič pričakalo pod smrekico. Letos sta toliko preživela, a sta ob vsem tem ostala močna. Možu sta največja motivacija za okrevanje. Srce se mi trga, ko ju opazujem, kako prehitro odraščata. Grozno ju je gledati, ko se ob bolnišnični postelji trudita šepetati in pazita, kaj povesta očetu. Rišeta mu risbice in me prosita, da gor napišem: “Oči, hitro okrevaj. Rad te imam.” Vsaj za Božič bi jima rada vrnila nekaj otroštva. Bila bi zijemno vesela kakršnekoli igračke primerne njuni starosti, in če je možno še kakšne tople pižame. Prosim pomagajte jima vrniti otroštvo. Rada vas imam.

28 – Jerica (Ima svojega Dedka Mraza)
Narisala je risbico in naštela svoje želje. To so želje, samo eno mi izpolni, hvala! Električnega psa, smučarska bunda, talking angela superstars, novi zimski čevlji številka 39, velik cof, škatljica z bomboni. Hvala Dedek Mraz.

Novo leto | Avtor: Profimedia Profimedia

29 – Špela (Že ima svojega dobrega moža)
Dragi dobri mož. Želim si knjigico z malimi tiskanimi črkami, želim si pobarvanko s konji, želim si dolge zimske škornje, želim si tople rokavice, želim si puhasto pižamo. (Ker ne moremo ugotoviti številk deklice, ji v primeru nakupa čevljev ali pižame kupite raje bon za določeno trgovinico op . p.)

30 – Veronika (Že ima svojega Dedka Mraza)
Dragi Dedek Mraz. Letos sem veliko pomagala mamici, ker je bolna. In tudi v šoli sem pridna. A te lahko prosim za sestavljanko, ki ima 100 puzlov in želim si še puščico (peresnico). Pa želim mamici zdravja in tebi veliko srečnih otrok. Hvala

31 – Primož (Našel svojega Dedka Mraza)
Dragi dedek Mraz! Želim si FIFO 18. Ker je nisem nikoli prej igral. In zaradi tega, ker zelo rad igram igrice. Zelo bi bil hvaležen, da bi mi jo prinesel. Hvala.

32 – Robert (Ima svojega Dedka Mraza)
Dedek Mraz voščim ti srečno novo leto. Star sem 9 let in hodim v četrti razred. Za novo leto si želim plišasto igračo gingerja iz igrice talking ginger, zato ker si želim zbrati igrače talking friends.

33 – Erazem (Že ima svojega Božička)
Dragi Božiček, stare sem 8 let. Sem priden. Želim si lego ninjago in kakšno čokolado.

34 – Anastazija (Ima svojega Dedka Mraza)
Dragi dedek Mraz. Želim si soy luna 3 del knjigo! Prosim. In roza šminko in prosim knjigo. Hvala. Pa želim si, da bosta babi in dedi zdrava.

35 – Klara (Ima svojega Dedka Mraza)
Dragi Dedek Mraz. Kako si? A si zdrav? Jaz sem spet v redu. In sem letos začel trenirat judo. Rad bi imel kimono, da bom lahko treniral. Če je lahko modre barve! Upam, da se mi bo želja uresničila! Hvala ti. Pa srečno novo leto tebi in tvojim jelenčkom.

36 – Dominik (Že ima svojega Božička)
Dragi Božiček želim si, da bi mi prinesel nove čevlje 33-34 s koleščki (to niso kotalke, gre za telovadne copate z vgrajenimi koleščki op. p.) Iz skiro za trike. Hvala ti

37 – Lidija (Že ima svojega dobrega moža)
Dragi dobri mož. Želim si lego kocke in lak. Zelo bi bila vesela. Hvala (Sodeč po pisavi, je deklica stara okoli 9 let op. p.)

38 – Tilen (Že ima svojega Dedka Mraza)
Dragi dobri mož! Bil sem priden. Želim si skiro, vodne balone in pobarvanko. Rad te imam!

39 – Pika in njen (Ima svojega Dedka Mraza)
40 – bratec Tristan (Ima svojega Dedka Mraza)

Dragi kdorkoli že si! Žalostna sem, ker sem prav zdaj ostala z mojo družino brez doma. Sprašujejo me, kako me lahko razveselijo. Nekoč bi odgovorila novo kitaro, morda lak za nohte ali vstopnico za concert. Zdaj si želim le, da bi ponovno videla mami in očija z nasmehom na obrazu. Da bi bila brez skrbi. Predvsem pa, da bi moj mali bratec ponovno skakal ves srečen naokoli. Čeprav mi je šel včasih na živce, ko se je važil, da je ponovno zmagal na judoistični tekmi, bi dala zdaj vse na svetu, da bi ga videle v njegovi beli uniformi. Od kar smo izgubili vse, si njegovih treningov ne moremo več privoščiti in čeprav je bil med najboljšimi, ga je veselje do juda popolnma minilo. Torej, kako me razveseliti za praznike? Resnično ne vem. Vrnite mi upanje v življenje, v nasmehe, v dobroto ljudi. Naj zopet slišim smeh mojih najdražjih.

41 – Irena (Vsi trije našli svojega Dedka Mraza)
42 – Irenina sestrica (Vsi trije našli svojega Dedka Mraza)
43 – Irenin bratec (Vsi trije našli svojega Dedka Mraza)

Dragi dedek Mraz, želim si novo knjigo Soy Luna zvezek, novega mačka puhkota, soy Luna kotalke, okrasek Soy Luna, in še za mojo mami kavico za očija novi nahrbtnik za bratca avto na daljinca, za sestrico novega kužka pliškota.

44 – Žiga (Ima svojega Dedka Mraza)
Dragi Dedek Mraz, želim si skiro za trike. To si želim že cello življenje. Želim sig a pa zato, da bi skakal po skakalnicah in se z njim vozil v šolo. Hvala. Za Dedka Mraza: Srečno novo leto, lepo se imej, da bi bil zdrav in vesel.

45 – Janja (Ima svojega Dedka Mraza)
Dragi Dedek Mraz. Želim si L.O.L. SOY Luna kotalke, želim si spet v Kranjsko Goro.

46 – Helena (Že ima svojega Dedka Mraza)
Dragi Dedek Mraz. Želim si Soy Luna amulet in torbo in želim si kužka in muca.

47 – Neža (Že ima svojega Dedka Mraza)
Pozdravljen Dedek Mraz. Želim si kužka, ki hodi. Tudi lego Elsa kocke. Soy Luna kotalke. Da bi babica ozdravela. Da bom dobila uhane. Da bo mami dobila novo obleko.

48 – Urban (Ima svojega Miklavža)
Dragi Miklavž! Vem, da kmalu prides in tega se zelo veselim. Brat mi je povedal, da ti lahko zaupam željo. Rad bi imel en dober nahrbtnik. Takega, kjer se naramnice ne bi skos snele. Prosiu bi te tudi za nekaj sladkarij. Ful ti bom hvaležen. Najdeš me doma.

Komentarjev 3
  • Avatar Džoser
    Džoser 15:17 24.november 2017.

    Razdelite vsa ta pisma v parlamentu posr(l)ancem in ministrom ,ki imajo vsega preveč.Ne bodo prispevali,čeprav se mu 100 ali 150 evrov pri vseh ugodnostih in dohodki,ki ga ne zaslužijo nebi nič poznalo.Bomo pa donirali upokojenci invalidi in socialno ogroženi.Med njimi ...prikaži več ne bo Pahorja, Kahla itd...

  • Avatar čavez
    čavez 15:13 24.november 2017.

    VSEM TEM LOPOVSKIM VLADNIM LUZERJEM BI POBRAL VSO IMETJE IN GA Z VESELJEM RASTALAL MED OTROKE, KI JIM TI LUZERJI KRADEJO UPANJE V ŽIVLJENJE.