Zdravje > Otrok
5703 ogledov

Razlika med modernimi in starimi očeti

starši Profimedias
Biti moderen oče zahteva široko paleto različnih informacij, je pokazala nova raziskava, ki so jo naročili v podjetju Braun.

Ugotovili so, da morajo očetje dandanes biti seznanjeni z različnimi informacijami in temami, med drugim se morajo spoznati tudi na družbena omrežja.

Poleg novodobnih znanj morajo očetje v 21. stoletju biti vešči tudi "tradicionalnih" očetovskih opravil, kot so na primer različna tehnična popravila. Znati pa morajo tudi česati lase svojim otrokom, jih voziti v šolo in hraniti in pripraviti obrok s hranilno vrednostjo, ki ga otroci v danem trenutku potrebujejo. Pomembna veščina, ki jo mora izmojstriti, pa je tudi komunikacija.

Današnje očetovstvo

"Očetovstvo danes zahteva, da se danes spopadeš z različnimi vrstami nalog in izzivov - tudi tisti, ki so jih nekoč opravljale mamice," je po poročanju britanskega Independenta dejal Zbyszek Kalenik s podjetja Braun.

Četrtina očetov, ki so sodelovali v raziskavi, pa je prikimalo tezi, da se danes od očetov zahteva bistveno več kot v preteklosti.  

Izmed 1.200 se jih je 80 odstotkov strinjalo, da morajo moderni očetje, znati veliko več, kot so morali vedeti njihovi očetje - pri tem jih je večina mislila predvsem na znanje, povezano z novo tehnologijo.

Dve tretjini očetov kot dodaten pritisk dojema življenjske stroške, igrače in hobije, medtem ko jih dobra polovica verjame, da so pritiski po aktivnejši vlogi in prisotnosti očetov narasli. Ob tem je 57 odstotkov očetov odgovorilo, da z otroki preživijo več časa, kot so jih z njimi njihovi očetje. Vsak peti pa je zase prepričan, da je "kul" oče, je še pokazala raziskava.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.