Zdravje > Otrok
241 ogledov

Revščina v Sloveniji: Revnih kar 54 tisoč mladoletnih otrok

Slovenija 30.08.2012 revscina, kruh, otroci, otrok, sola, obrok; foto:Sasa Despo Saša Despot
Rdeči križ Slovenije tudi letos s kampanjo Drobtinica

Rdeči križ Slovenije (RKS) pred 16. oktobrom, svetovnim dnevom hrane, danes pripravlja enodnevno kampanjo Drobtinica - topel obrok otrokom, s katero dopolnjuje svoje programe pomoči otrokom iz socialno šibkejših okolij. Na 43 območnih združenjih RKS bodo prostovoljci zbirali denar za prehrano osnovnošolcev iz socialno ogroženih družin.

Pomoč potrebuje kar 54. tisoč revnih otrok

Kot so zapisali v sporočilu za javnost, je bilo tveganju revščine po uradnih podatkih leta 2015 izpostavljeno 287.000 oseb in čeprav uradni podatki kažejo, da se je stopnja tveganja revščine nekoliko znižala, še vedno več kot 130.000 posameznikov za preživetje potrebuje raznovrstno materialno pomoč. Zaskrbljujoč je tudi podatek, da je med omenjenimi 287.000 osebami kar 54.000 mladoletnih otrok.

Pomanjkanje hrane še kako vpliva na razvoj

Njim je namenjena akcija Drobtinica 2016, s katero RKS skrbi za otroke, ki živijo v pomanjkanju in trpijo zaradi raznovrstnih posledic revščine. Med drugim tudi pomanjkljive in nepravilne prehrane, kar vpliva na njihov zdrav telesni, psihični in intelektualni razvoj.

Enodnevna kampanja Drobtinica, ki jo letos izvajajo že 16. leto zapored, zadnja leta zagotavlja več kot 30.000 toplih obrokov za osnovnošolce iz socialno ogroženih okolij. Tako upajo, da bodo tudi letos z darovi otrokom zagotovili vsaj en topel obrok dnevno.

Prostovoljne prispevke zbirajo na stojnicah dopoldne na 43 območnih združenjih po Sloveniji, poleg tega pa tudi s poslanimi sms sporočili.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • nina 08:07 17.oktober 2016.

    Zdaj pa imamo,socialne,pravne samostojne in neodvisne SLOVENIJE NI VEČ.Če bi se ponovilo leto 91,verjamite,da bi puške bile kontra obrnjene.

  • izRODEk 11:35 15.oktober 2016.

    SD-Socialni demokrati NISO levica ampak so prikrita novo fašistična liberalna stranka s ciljem, da vspodbujajo močan državni aparat, katerega zasedajo njihovi člani - v plačilo gospodarstvu in nekaj malega koristi revnim., SD se pa od tega napaja. MRHOVINARJI in največja ...prikaži več govna v politiki povsod po svetu.Lahko si levičar in verjameš v socialno in solidarno družbo enakosti, lahko si desničar in verjameš v zasebno, lahko si pa tudi SD (v Sloveniji še SMC) in si gnoj.

  • Omega_v6 09:27 15.oktober 2016.

    To so Slovenski otroci za katere sedanji vladi ni mar!! Ta leva obcija se bori zato,da migrantskim otrokom nebi nič manjkalo za Slovence jim je vse eno!! Država v kateri domačini stradajo tujci pa razkošno živijo nima prihodnosti in sedaj ...prikaži več je že sramota biti Slovenec saj smo za sedanjo vlado zgolj plonilci proračuna!!