Zdravje > Otrok
17 ogledov

Risbica za 105 evrov

dražba Neocelica
1/12
Saša Despot
Dražba risbic v sklopu projekta Malčki za malčke je zaključena, uspešno je bilo prodanih vseh 12 risbic s koledarja. Vseh 12 pozitivnih risbic lahko krasi tudi vašo steno, zbrane so namreč v pozitivnem in barvitem koledarju. Za dober namen lahko kupute kakšno od preostalih risbic malčkov, ki so še vedno razstavljene.

Na današnji dražbi otroških risbic smo za zagotavljanje enakih možnosti med malčki zbrali skupno 750 evrov. Najvišjo ceno je dosegla risbica z zimsko idilo, ki jo na koledarju Malčki za malčke najdemo na decembrskem listu. Dosegla je ceno zavidljivih 105 evrov. "Vsak slovenski slikar bi bil vesel, če bi prodal sliko za ta denar," je izjavil povezovalec večera Bojan Emeršič.

"Želim si, da bi z otroki lahko obiskali Kekčevo deželo, šli na kakšno razstavo in pomagali tistim družnam, ki zaradi finančne stiske ne zmorejo plačati takšnih izletov," je še pred dražbo dejala ravnateljica Vrtca Jelka Nada Verbič. Denar bo šel v celoti malčkom omenjenega vrtca, ravnateljica je bila z izkupičkom zadovoljna in iskreno hvaležna kupcem in organizatorju projekta Neocelici. 

Še vedno lahko pomagate

Risbice so v tednu otroka risali otroci z Vrtca Jelka. Uokvirjenih je bilo petdeset čudovitih risbic, ki nosijo skupno rdečo nit - novo življenje. Zato so na vseh slikicah tudi mamice z dojenčki v trebuščku. Dvanajst risbic so organizatorji zbrali in jih speli v čudovit koledar, ki lahko visi tudi na vaši steni. 

V sklopu projekta za boj proti socialni izključenosti med otroci – Malčki za malčke, lahko še vedno kupite velike in barvite koledarje z omenjenimi risbicami malčkov. Tudi ta sredstva bodo v celoti donirana Vrtcu Jelka za nadaljnje zagotavljanje enakih pogojev in možnosti za razvoj med vsemi otroci. Na spletni strani www.neocelica.si preko obrazca naročite omenjeni koledar in s simboličnim prispevkom desetih evrov pomagajte pri zmanjševanju socialne izključenosti med otroci.

Na dražbi je bilo prodanih vseh dvanajst risbic iz koledarja in nekaj obešenih risbic iz zbirke petdesetih. Vse neprodane risbice bodo do konca decembra razstavljene v Modri hiši na Bravničarjevi 13, kupite pa jih lahko prek organizatorja za trideset evrov. Tudi ta dobrodelen nakup bo namenjen malčkom Vrtca Jelka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.