Zdravje > Otrok
20 ogledov

S koledarji proti socialni izključenosti otrok

Malčki za malčke Osebni arhiv
Dobrodelna prodaja koledarjev.

Danes se je začela dobrodelna prodaja koledarjev v sklopu projekta za boj proti socialni izključenosti med otroci – Malčki za malčke.  Dobljena sredstva bodo v celoti donirana Vrtcu Jelka za nadaljne zagotavljanje enakih pogojev in možnosti za razvoj med vsemi otroci.

“Pridobljena sredstva bomo uporabili za izlete, tabore, avtobusne prevoze, obiske različnih predstav, muzejev, gledališč, kot tudi za izvedbo obogatitvenega programa,” opisuje ravnateljica vrtca Nada Verbič. Pravi, da bodo lahko zahvaljujoč dobrodelni akciji otrokom nudili še več aktivnost, ki ne bodo v dodatno breme socialno šibkim staršem.

Tudi licitacija risbic

V tednu otroka, med šestim in desetim oktobrom 2014 je 50 otrok Vrtca Jelka risalo na temo nosečnosti  in novega življenja. Risbice so barvite, prikupne, večina mamic na risbicah v trebuščku nosi malega dojenčka. Izbranih je bilo 12 risbic, ki so spete v simpatično navihan koledar. Poleg prodaje koledarjev, bo na posebni dražbi naprodaj tudi 50 slikic. Dražba bo 17. decembra ob 17. uri v avli poslovne stavbe Modra hiša na Bravničarjevi 13 v Ljubljani, povezoval jo bo Bojan Emeršič. Tudi izkupiček licitacije bo v celoti namenjen vrtcu.

Organizator projekta je podjetje Neocelica, ki je odilni slovenski ponudnik shranjevanja matičnih celic iz popkovnične krvi in tkiva popkovnice. “S projektom Malčki za malčke želimo skupaj z medijskima partnerjema Žurnal24 in Tiskarno Medium, pomagati Vrtcu Jelka pri nadaljnjem premagovanju socialne izključenosti, saj verjamemo v enake možnosti za vse otroke,” pravijo. 

“Vrtec Jelka je javni vzgojno izobraževalni zavod v Ljubljani, kjer se igra, vzgaja in uči 490 otrok od prvega leta starosti do vstopa v osnovno šolo. Vse več je družin, ki že čutijo pomanjkanje, zato nudimo otrokom in družinam različne oblike pomoči,” pravi ravnateljica. Dodaja, da pripravljajo dobrodelne in prostovoljne aktivnosti, ki zmanjšujejo socialno izključenost in pripomorejo k občutku pripadnosti in povezanosti. “Obiskujemo domove za starejše, pripravljamo bazarje, zbiramo oblačila,didaktične in ljubkovalne igrače, zamaške. Pri otrocih razvijamo sočutje, solidarnost, skrb za drugega, sprejemanje drugačnosti, strpnosti in enakosti,” pojasnjuje in pravi, da znajo otroci že zdaj pomagati tistim otrokom, ki pomoč najbolj potrebujejo.

“Veseli smo, da smo del projekta, za katerega upamo, da bo zgolj košček večje zgodbe s ciljem zmanjševanja socialne izključenosti med otroci. Revščina močno omejuje življenjske priložnosti in možnosti razvoja otrok, zato je prav, da pomagamo in poskušamo otrokom zagotoviti enake možnosti,” pravi direktor Neocelice Tomaž Zorger in dodaja: Otroci so resnično naše največje bogastvo in njihove risbice pričajo o tem, kako iz majhnega resnično zraste veliko.”

Na spletni strani www.neocelica.si preko obrazca naročite omenjeni koledar in s simboličnim prispevkom desetih evrov pomagajte pri zmanjševanju socialne izključenosti med otroci. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.